Pyszny i aromatyczny kurczak, którego najczęściej piekę właśnie według tego przepisu. Wam również polecam Co potrzeba: 1,5 kg kurczaka w całości, ostra papryka w proszku, tymianek suszony, 15 gałązek świeżego tymianku, 4 gałązki świeżego rozmarynu, czosnek granulowany, przyprawa typu Kucharek Wykonanie: Kurczaka myjemy, rozcinamy wzdłuż piersi tak, żeby można było go położyć na płasko, obsypujemy obficie z każdej strony i pod skrzydłami kucharkiem, ostrą papryką, czosnkiem granulowanym, suszonym tymiankiem. Układamy n... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...