Klopsiki wieprzowo-wołowe w sosie cebulowo-porowym ze śmietaną

Klopsiki wieprzowo-wołowe w sosie cebulowo-porowym ze śmietaną

Klopsiki wieprzowo-wołowe w sosie cebulowo-porowym ze śmietaną

Uwielbiam sosy na bazie słodkiej śmietany i pora, do tego dodałam również cebulę Co potrzeba do przygotowania klopsików: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 1 mała cebula, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki bułki tartej, 1 jajko, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu Olej do smażenia klopsików Co potrzeba na sos: 400 g śmietanki słodkiej 30 %, 300 g pora, 4 średnie cebule, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 2 łyżki masła Do osobnych miseczek kroimy przeznaczoną na sos cebulę i por r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.