Przepis na : obiad
Ostatnio rybki goszczą u mnie częściej. Do tego rybki, których za bardzo nie potrafię przygotować (tzn. zawsze można posolić, popieprzyć i usmażyć w oleju na patelni ale tutaj misja jest większa). Tym razem spotkałam się z karpie, każdy zna, każdy jadł ale czy w innej okazji niż na święta, smażony lub w galarecie? No ja nigdy nie kupiłam karpia poza sezonem świątecznym. W związku z tym, że karp musi być smażony w panierce, to panierkę zrobiłam z płatków owsianych i jajka i usmażyłam na minimalnej ilośc... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...