Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej
Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej
Dzięki temu, że kurczak był gotowany w szczelnie zamkniętej folii spożywczej mięso było bardzo soczyste. Uważam, że jest to najlepszy sposób by podczas obróbki termicznej nie wysuszyć drób. Bo wiadomo, że smażąc na oleju łatwo można go przesuszyć. Składniki na 2 porcje:2 piersi z kurczakapół serka camembertsól, pieprznatka pietruszkifolia do owijania żywności lub rękaw do pieczeniaPiersi delikatnie rozbijamy (by nie uszkodzić włókien , następnie doprawiamy go z obu stron solą i pieprze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, pierś, piersi, camembert, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, gotowany kurczak, ziemniak, marchewka, mięso, ziemniaki, roladki, dania z kurczakiem, soczysta pierś z kurczaka, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, kurczak z serem, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, ziemniaki w rękawie
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz