Chleb pszenno-razowy z czarnuszką, kminkiem, siemieniem i czosnkiem niedźwiedzim
Chleb pszenno-razowy z czarnuszką, kminkiem, siemieniem i czosnkiem niedźwiedzim
Co swojskie to swojskie. Uwielbiam konsystencję świeżych drożdży oraz aromat pieczonego chleba. A do jeszcze ciepłej pajdy, wystarczy jedynie masełko albo smaczna oliwa. Składniki na 2 bochenki:50 dag mąki pszennej50 dag mąki razowej0,5 l ciepłego mleka4 dag świeżych drożdży5 łaskich łyżeczek cukrupłaska łyżeczka soliłyżeczka kminkułyżeczka czarnuszkiłyżeczka siemienia lnianego wiązanka liści czosnku niedźwiedziego (może być suszony)Dodatkowo:masło do wysmarowania foremekZaczyn: Do ciepłego mleka dajemy pokrusz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb razowy, mąka, ciasto, ciasto na niedziele, pieczywo, chleb na drożdżach , masło czosnek, chleb mieszany
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję