Rogaliki z jagodami

Rogaliki z jagodami

Rogaliki z jagodami

Rogaliki z jagodami Puszyste, rumiane i mięciutkie rogaliki z jagodami i kruszonką, które są równie smaczne zarówno zaraz po upieczeniu, jak i następnego dnia, choć ciężko to sprawdzić, bo zazwyczaj znikają w mgnieniu oka Z podanych składników otrzymamy 32 średniej wielkości rogale.     Składniki: 3 pełne szklanki mąki pszennej 7g suchych drożdży – 1 opakowanie 1 jajko pół szklanki cukru szczypta soli 130g masła 1 szklanka mleka Nadzienie: ok 200g jagód (świeżych lub mrożonych) ok pół szklanki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.