Przepis na : obiad
Cześć Wiosna i lato to czas, kiedy bardziej dbamy o to co jemy. Bardziej dostępne są różne smaczne warzywa i owoce. Więc dzisiaj będzie przepis na bardzo smaczną surówkę, która pasuje zarówno do dań obiadowych jaki i do dań z grilla. Jej oryginalną wersję znajdziecie Neliady . Wiosenna surówka z młodej kapusty Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, łyżkę. Przygotuj składniki: 1 główkę młodej kapusty, 2 mniejsze kolorowe papryki, 6-8 rzodkiewek, 1/2 pęczka koperku, sól, biały pieprz, zioła toskańskie, oliwę ...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.