Wielu z nas po przyrządzeniu i wyluzowaniu kości np z kaczki je wyrzuca. Ja polecam zachować je i zaraz po zjedzeniu mięsa przygotować sobie bulion, który będzie podstawą do wielu pysznych i aromatycznych zup. Bo w domu nic nie ma prawa się zmarnować. Mi szczególnie taki wywar smakuje w zupie z kapustą i makaronem chińskim, taki kapuściany rosół. Polecam. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...nie ma się co oburzac, jeśli sie mieszka na wsi to można mieć stuprocentowa pewność ze kości z niedzielnych kurczaków wędrują prosto do misek psów podwórkowych a nie do kosza na śmieci.
Nie o to chodzi. Psina zasztyletuje się ostrym fragmentem kości. Wiele piesków zdechło z tego powodu.
ja o tym wiem ale proszę to wytłumaczyć pozostałym. a tekst usunę bo widzę ze budzi kontrowersje.
czytalam o takim rosole, w Twojej wersji wygląda bardzo zachęcająco! pozdrawiam