Wodzionka, szpajza.. czyi warsztaty kuchni śląskiej

Wodzionka, szpajza.. czyi warsztaty kuchni śląskiej

Wodzionka, szpajza.. czyi warsztaty kuchni śląskiej

Znowu mam opóźnienie w relacjach z fajnych kulinarnych imprez, spotkań... a to jedno z nich, które odbyło się w sobotę 16 marca 2013 roku w Katowicach w restauracji "Chata z Zalipia". Były to warsztaty z kuchni śląskiej zorganizowane przez WSP "Społem" - producenta Majonezu Kieleckiego. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 5 kwietnia 2013 10:22:07

super zdjęcia i pyszności na nich

Marzena, 5 kwietnia 2013 11:09:02

Bernika, co tydzień warsztaty? Nieźle:-) Bardzo fajna relacja:-)

Lidka Ka, 5 kwietnia 2013 12:42:17

Fajnie było :)

mistinguett, 5 kwietnia 2013 13:15:31

wodzionka ;) wbrew temu co mówi wiele młodych ludzi dla mnie ejst bardzo smaczna! ;))

Jola - Pyszna kuchnia, 5 kwietnia 2013 15:34:12

Widzę, że kuchnia śląska ma wiele cech wspólnych z kaszubską. U nas też jest szpajza cytrynowa. Kiedyś obowiązkowa na każdym weselu :)