Rogaliki topione z marmoladą i dynią

Rogaliki topione z marmoladą i dynią

Rogaliki topione z marmoladą i dynią

Przepis na : deser

Uwielbiamy te rogaliki i aż się sama zaskoczyłam, ze jeszcze ich nie ma na blogu. Są to rogaliki nietypowe, bo ciasto swój etap wyrastania przechodzi w lodowatej wodzie. I dzięki temu są one niezwykle delikatne i kruche. Ta metoda jest rewelacyjna, a rogaliki idealne, jako male co nieco na jesienne dni. A nadzienie można sobie każdemu skomponować wg własnego uznania i smaku. Z tej porcji wychodzi 32 szt. Źródło.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarne Inspiracje, 20 października 2013 12:19:41

Są piękne :) I muszą być pyszne :)

gin, 20 października 2013 19:18:35

Moja Babcia robiła topione drożdżowe, pyszne jest :)

Antenka, 21 października 2013 11:29:07

cudowne! mogę, mogę jednego?;)

Majana, 21 października 2013 23:47:02

Pyszne są takie rogaliczki. Mniam, narobiłaś mi chęci na takie wypieki :)

Marzena, 22 października 2013 13:56:01

Widziałam juz u Ciebie na FB, cudne :-)

Bernadeta, 26 października 2013 23:44:52

oj tak były. warto zrobić.

Bernadeta, 26 października 2013 23:45:12

dziekuje;)

Bernadeta, 26 października 2013 23:45:38

ależ oczywiście:)

Bernadeta, 26 października 2013 23:46:02

zrób, bo warto. pozdrawiam.

Bernadeta, 26 października 2013 23:46:24

mądra babcia: )