Bawarska zupa z dyni

Bawarska zupa z dyni

Bawarska zupa z dyni

Przepis na : obiad

Ostatnim rzutem na taśmę zrobiłam z reszty mojej dyni zupę bawarska. Rozgrzewająca  konkretna, sycąca smakuje jak żadna do tej pory. Idealna na takie jesienne pochmurne dni. Przepis znalazłam w  październikowym dodatku do Poradnika domowego - Szybki jesienny obiad z jednego garnka, modyfikując go nieznacznie o dodanie ziemniaków. Polecam póki sezon na dynie jeszcze trwa.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 13 listopada 2012 11:18:09

świetny patent na dynię:)bardzo mi odpowiada ta twoja zupka:)

Marzena, 13 listopada 2012 11:43:05

Ja znam bawarską inną zupę z dyni. Twoja jest równie pyszna:-)) Zrobię niedługo swoją;-)

Izaa, 13 listopada 2012 22:38:00

oo taką wersję też muszę wypróbować

Bernadeta, 13 listopada 2012 23:20:45

dziekuje i polecam!

bartoldzik, 14 listopada 2012 12:58:22

Solidna zupa, chętnie wykonam w celach konsumpcyjnych :-)

kabamaiga, 14 listopada 2012 22:27:26

Dyniową w każdej postaci. Wiesz, że ostatnio trzymałam tę miseczkę w rękach? Nie kupiłam (jeszcze nie kupiłam)