Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami

Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami

Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami

Przepis na : obiad

Jestem dość wybredna, jeśli chodzi o czerwony barszcz. Jak dla mnie, powinien być on dość pikantny, lekko kwaskowaty, wyrazisty i powinien mieć piękną, głęboką barwę. Poza tym, barszcz bez aromatu majeranku to nie barszcz, a brak uszek, pierogów, czy pasztecików do niego – to jak krupnik bez kaszy. U nas w rodzinie, na Wigilię zawsze przygotowujemy dwie zupy – grzybową z suszonych grzybów oraz czerwony barszcz. Barszcz już zapasteryzowany, czeka na otwarcie 24.12, a grzybową przygotuję parę god... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Be Fit Be Strong

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Martyna JackoMartyna Jacko

Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, buraki, grzyby, barszcz, bezglutenowe, burak, dietetycznie, dietetyczne , zupa, barszcz czerwony, paszteciki, pierogi, pieczarki, mielone, kapustą, zupa grzybowa, paszteciki drożdżowe, wigilijny barszcz czerwony, barszcz wigilijny, drożdżowe, krupnik, paszteciki z kapustą, barszcz z uszkami, paszteciki z kapusta i grzybami, obiad, boże narodzenie, niskokaloryczne, zupa z selera, czerwona kapusta, dietetyczny obiad

Inne przepisy z Be Fit Be Strong

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.