Przepis na : obiad
Maj już się kończy, ale pomysły na wiosenne dania nie mają końca. Dzisiaj polecamy Wam kolejną pachnącą wiosną zupę, której głównym składnikiem jest kalarepa. Uwaga w tej wersji serwujemy ją z liśćmi, które tylko podkreślają jej majowy charakter. Uwaga nr 2 - jest pysznie i prosto! Do roboty! :) Zupa z kalarepy Przepis na 6-8 porcji Potrzebujemy: 2 kalarepy z liśćmi 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kawałek pora - biała część 2 litry bulionu warz... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...