DOMOWY CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI NA DROŻDŻACH

DOMOWY CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI NA DROŻDŻACH

DOMOWY CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI NA DROŻDŻACH

Ostatnio miałyśmy wielką ochotę na wypiek domowego chleba. W rodzinnych książkach kucharskich znalazłyśmy ten archiwalny przepis na pyszny chleb pełen zdrowych ziaren. Przygotowanie go jest dość czasochłonne, ale jego smak z pewnością zrekompensuje nam wszystko. Taki chleb zdecydowanie może nam zastąpić sklepowe, zwykle, pszenne bochenki i nadać naszemu życiu nowy smak :) Zapraszamy do spróbowania! Składniki na rozczyn: 10 g drożdży świeżych 1/2 szkl. ciepłej wody 2 łyżki mąki Składniki na dwa bochenki (na keksówki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Banana Smiles

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.