Polędwiczki wieprzowe z wiśniami

Polędwiczki wieprzowe z wiśniami

Polędwiczki wieprzowe z wiśniami

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI:  ( 4 porcje po 300 g )                        1 porcja = 360 kcal 0,5 kg polędwiczki wieprzowej ( w temp. pokojowej ) sól i pieprz łyżeczka rozmarynu łyżka masła 3 łyżki oleju 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki cukru pół łyżki cynamonu 350 g wydrylowanych wiśni ( świeże lub mrożone ) 200 ml wody 200 ml bulionu 3 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: 1. Polędwiczkę umyć, osuszyć i oczyścić z błon. 2. Pokroić na plastry grubości 2 cm. Dopraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.