Chleb włoski z bazylią, czarnuszką i suszonymi pomidorami

Chleb włoski z bazylią, czarnuszką i suszonymi pomidorami

Chleb włoski z bazylią, czarnuszką i suszonymi pomidorami

Jakiś czas temu koleżanka podsunęła mi pomysł, by podać jakąś recepturę na domowy chleb. Przyznaję, że dotąd chleba nie piekłam, stąd też z pewną taką nieśmiałością podjęłam wyzwanie...   Wertując stoisko z przyprawami natknęłam się na przyprawę do chleba włoskiego, na której zawarto też recepturę jego przygotowania - uznałam, że na początek może być:)Sama przyprawa zawiera w sobie wyłącznie suszone pomidory i zioła: czosnek, bazylię, oregano, czarnuszkę, rozmaryn i tymianek. Na dobr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
gin, 28 października 2013 00:42:45

Mniami :) Uwielbiam takie długo rosnące chleby ostatnio :) Musiał pachnieć cudnie :)

Renata Fert, 28 października 2013 11:24:59

nooo, cudnie i pachniał i smakował