Zapach pieczonej szarlotki nie da się porównać z niczym innym. I zawsze jakoś tak wychodzi, że szybciej się zjada niż robi :). Składniki na dużą blaszkę 40x24 cm. Ciasto kruche: - 45 dag mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru pudru - 25 dag masła - 2 łyżki smalcu - 5 żółtek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na połowę, na wierzch można odłożyć mniejszą część ciasta, odłożyć do lodówki na godzinę. 2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i równo rozwa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...