Szarlotka po góralsku

Szarlotka po góralsku

Szarlotka po góralsku

Przepis na : deser

Robiłam kiedyś podobne wydanie tej szarlotki pod nazwą  Szarlotka Wschodnia  z dużą ilością bakalii, jednak tym razem postawiłam na prostotę i ograniczyłam się do jabłek i kruchego ciasta. Rodzaj jabłek jakie wybierzecie ma oczywiście duże znacznie smakowe, bo wiele dodatków tam niema poza odrobiną cynamonu i opcjonalnie cukrem, ja użyłam szarej renety, bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.  Składniki na tortownicę o wymiarach 24x24 cm: Ciasto: 20 dag margaryny 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, babeczki, szarlotka, ciasta z jabłkami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, sok, śniadania, śniadanie, deser, desery, pieczone jabłka, jabłka pieczone, szarlotka z jabłkami, deser z owocami

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.