Przepis na : deser
Robiłam kiedyś podobne wydanie tej szarlotki pod nazwą Szarlotka Wschodnia z dużą ilością bakalii, jednak tym razem postawiłam na prostotę i ograniczyłam się do jabłek i kruchego ciasta. Rodzaj jabłek jakie wybierzecie ma oczywiście duże znacznie smakowe, bo wiele dodatków tam niema poza odrobiną cynamonu i opcjonalnie cukrem, ja użyłam szarej renety, bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Składniki na tortownicę o wymiarach 24x24 cm: Ciasto: 20 dag margaryny 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...