Raviolli ze szpinakiem i mozzarellą

Raviolli ze szpinakiem i mozzarellą

Raviolli ze szpinakiem i mozzarellą

Całkiem miła zabawa w przygotowaniu raviolli pod warunkiem, że jest się wyposażonym w fajne akcesoria :). Na stronie  Tarka i Miarka  jest do tego idealna forma z wałkiem, która łączy ze sobą przyjemne z pożytecznym. Ciasto: - 40 dag mąki pszennej - 4 żółtka - gorąca woda ( tyle ile zabierze mąka ) - sól Farsz: - 30 dag szpinaku, użyłam mrożonego - 20 dag mozzarelli - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - olej 1. Ciasto robimy tak samo jak na pierogi (  Kliknij  ), następnie dzielimy na małe porcje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.