Dżem z dyni i pomarańczy

Dżem z dyni i pomarańczy

Dżem z dyni i pomarańczy

Smakowo bajka, a aromat skórki z pomarańczy zachwyca :), kolor wyjątkowo anty depresyjny :). Po prostu pychota, jak się zacznie podjadać słoiczek to trudno przestać, Kochani dynie w dłoń i do dzieła!. Składniki na ok 7 słoików po 200 ml; 1 kg dyni 1 kg cukru 1 litr wody, ( łącznie z wyciśniętym sokiem z pomarańczy) 4 duże pomarańcze 1 łyżka kwasku cytrynowego 1. Dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pomarańcze okroić ze skórki i pokroić w bardzo drobne paseczki. Ze skórki pomarańczowej dobrze wyciąć bia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.