Ciasteczka żytnie z miodem

Ciasteczka żytnie z miodem

Ciasteczka żytnie z miodem

Przepis na : deser

Wyśmienite ciasteczka z miodem i melasą na żytniej mące. Najlepiej smakują po 2 dniach zamknięte w słoju, zaraz po upieczeniu twardnieją i można je jeść maczane w mleku, są bardzo aromatyczne i wodzą człowieka na pokuszenie....Robiłam zimowe wydanie tych ciasteczek w formie piernikowych ludków, a teraz pora na letnią opcję, bo wykrawanie wierzchu tak mnie zachwyciło u Gosi z blogu Ósmy kolor tęczy, że musiałam sama je przetestować. Składniki na ciasto:   2 szklanki mąki żytniej, ja miałam typ 720 2 i 1/2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, babeczki, jajko, ciasteczka, piernik, ciasto, ciastka , orzechy, ciasto na niedziele, por , piernikowa, orzechy włoskie, syrop, deser, desery, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, masa do babeczek

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.