Przepis na : śniadanie
Z wielu pieców się jadło chleb jak mówią słowa piosenki...ale w moim przypadku to nie tylko piosenka ale samo życie. Wypiek domowego chleba jest dla mnie bardzo naturalny, pamiętam stary dom gdzie się wychowałam i moją Babcie, która na zapiecku miała zakwas, który sumiennie dokarmiała, a potem formowanie bochenków, palenie w chlebnym piecu i zapach chleba...piękne wspomnienia. Z zakwasem nie zawsze mi było po drodze, mimo usilnych starań nie chciał ze mną współpracować, ile zrobiłam zakalców na zakwasie wie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...