Jajko na szynce parmeńskiej

Jajko na szynce parmeńskiej

Przepis na : śniadanie

To śniadanie zapewni Wam porządną dawkę energii. Kaloryczne i bardzo smaczne. Jakże by inaczej, w końcu mówią o nim, śniadanie mistrzów. Odradzamy osobom przesadnie dbającym o linię 10 min 2 os. Składniki: 2 jajka 2 plasterki szynki parmeńskiej oliwa z oliwek szczypiorek groszek sól, pieprz Wykonanie: Jest bardzo proste. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, po czym kładziemy plasterek szynki parmeńskiej. Gdy zwinie się nieco i podsmaży z jednej strony, obracamy go i wbijamy jajko. Doprawiamy solą (biał...

Czytaj dalej na blogu Ania i Marcin gotują

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.