Żurek z jajkiem i kiełbasą

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Żurek to zupa która najczęściej kojarzy nam się z Wielkanocą. Jednak u mnie jest cześć niż raz w roku bo bardzo nam taki żurek smakuje. Tym bardziej jeśli jest na domowym zakwasie z jajkiem i pyszną białą kiełbasą. Żurek podany na talerzu Porcelana Bogucice Składniki: 1,5 litra wody 1 mniejsza marchewka kawałek pietruszki kawałek selera 2 ziemniaki liść laurowy ale-raj 2 kulki ziela angielskiego ale-raj 0,5 litra zakwasu na żur klik sól, pieprz, majeranek Na każdy talerz 1 jajko ugotowane na twardo kilka plastrów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję