Knedle dyniowe z malinami

Knedle dyniowe z malinami

Knedle dyniowe z malinami

Sezon na dynie w pełni. Na straganach, ale także i w sklepach możecie znaleźć przeróżne jej odmiany. Mam wrażenie jednak, że my Polacy bardzo rzadko wykorzystujemy dynię w kuchni. Przeważnie kojarzy nam się tylko z ozdobami na Halloween, czy też jesienną ozdobą domu lub ogrodu. Z jedzeniem dynia kojarzy nam się jakoś mniej. To ogromna szkoda, że tak rzadko ją wykorzystujemy, bo to ogromna skarbnica witamin i składników mineralnych . Jeśli mamy już zjeść dynię to przeważnie robimy z niej zupę – to chy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.