Jajka faszerowane na zielono

Jajka faszerowane na zielono

Jajka faszerowane na zielono

   Jak Wielkanoc to oczywiście jajka pod wszelką postacią. Dziś na zielono: z farszem brokułowo-rukolowym. :)Jajka faszerowane na zielono średni brokuł150g sera feta30g pestek dyni100g rukoli3 łyżki musztardy rosyjskiejsok z połowy cytrynyjajka ugotowane na twardoBrokuł umyj, podziel na małe różyczki i gotuj ok. 3-4 minut, tak aby był al dente. Odstaw do przestygnięcia.Fetę pokrój na małe kawałki, a pestki dyni upraż na suchej patelni. Rukolę umyj i osusz. W misce malaksera umieść brokuła, fetę,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
codojedzenia, 17 kwietnia 2014 10:32:14

Śliczne jajka!

Edyta Goryczka, 17 kwietnia 2014 15:05:04

Genialny pomysł ♥

Magda C., 19 kwietnia 2014 23:35:39

Bardzo fajny pomysł! Świetnie wyglądają :)