Sałatki, serniki i żurki zjedzone. Czas na domowy detoks po świętach. Znam sprawdzony sposób na przejedzenie i dodatkowe kilogramy. Sassy water to napój odchudzający na płaski brzuch, pisałam o tej wodzie dawno temu w poście o lemoniadzie ogórkowej . Woda Sassy to napój wspomagaj,acy odchudzanie wymyślony przez Cynthię Sass – autorkę poradnika „Dieta płaskiego brzucha”. Picie Sassy Water jest zalecanym przez
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwielkanocnym stole oczywiście nie może zabraknąć jajek. W moim rodzinnym domu jajka z koszyczka wędrowały do wielkanocnego żurku , ale i tak razem z mamą przygotowywałyśmy jeszcze jajka z rożnymi nadzieniami. Dziś chcemy Wam pokazać jak przygotować szybkie jajka wypełnione wędzonym łososiem. To doskonały przepis, kiedy w świątecznym rozgardiaszu czujecie, że brakuje Wam czasu. Jajka te przygotowuje się bardzo szybko, wystarczy
W kuchni Katiewiem jak Ty, ale ja nie mam chwilowo ochoty ma pieczony schab, żurek z białą kiełbasą czy kolejny kawałek drożdżowej babki… tylko jest mały problem w lodówce nadal jest dużo świątecznego jedzenia. Co więc z nim zrobić, żeby się nie zmarnowało? Istniej kilka opcji. Jedna to przemóc się i przez najbliższy tydzień zjeść jakoś te świąteczne smakołyki, ale ja raczej
Między kuchnią a pokojemwiem jak Wy, ale ja uważam jajka przepiórcze za niezwykle urocze i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Najczęściej pojawiają się jako dodatek do żurku albo po prostu już ugotowane czekają na stole wielkanocnym aż ktoś rozbije ich delikatną skorupkę i będzie rozkoszował się Read More Artykuł Wielkanocna sałatka z jajami przepiórczymi i kokosowym dressingiem z awokado pochodzi z serwisu
FlymetothespoonZupa chrzanowa gotowana na białej kiełbasie i z warzywami, to pyszna propozycja na świąteczny, wielkanocny stół. Gęsta, aksamitnie gładka, doprawiona chrzanem i majerankiem, ot, taka odmiana dla żurku 😉 Do pokrojonej kiełbaski, na której gotowała się zupa, można podać jajko, choć wspaniale smakuje także z grzankami. 4 porcje 1,2 litra bulionu warzywnego 400 g ziemniaków 200 g białej kiełbasy
Kraina Miodem Płynącabiała kiełbasa na świątecznym stole być musi. Można przygotować ją na wiele różnych sposobów, na przykład można dodać ją do żurku , zapiec w sosie miodowo-musztardowym lub z warzywami . Dziś proponuję ją zapieczoną w piekarniku i następnie podaną w słodko-pikantnym sosie z cebulką. Dosłownie palce lizać, co więcej, kiełbaska ta jest bajecznie łatwa w przygotowaniu! Na pewno przygotuję
karmelowypieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym elementem Świąt Wielkanocnych i nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej zabraknąć. Czy to w żurku, czy też w zupie chrzanowej , sprawdza się doskonale Składniki: 8 szt. parzonej białej kiełbasy 800 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1/2 szklanki miodu pitnego (trójniak) około 3/4 szklanki bulionu
Oryginalny smakWielkanocny stół? Bo ja jestem w proszku zupełnie, jeśli chodzi o tegoroczne święta. Ale cieszę się nadchodzącym czasem wolnym i mam nadzieję wiosenną pogodą. Będzie żurek i mazurek, oczywiście jajka i sałatka jarzynowa. Ale o tym będę myśleć pod koniec przyszłego tygodnia. Na razie z dnia na dzień kombinujemy co zrobić z dziećmi, jak większość rodziców w Polsce
bistro mamaogórków. Jeśli chcemy podać go w formie bardziej gęstego gulaszu, wystarczy zagęścić go zasmażką lub zaprawić 3 łyżkami mąki. Podajemy z pieczywem, kaszą lub parowańcami. Forszmak – podobnie jak żurek – wspaniale smakuje podawany w chlebku. Post Forszmak lubelski pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupytanie ostatnio często się pojawia, gdyż Wielkanoc tuż tuż. Tradycyjnie podaje się ją na śniadanie wielkanocne . Przygotowuje się ją na kilka sposobów: smażoną, pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub barszczu białego, a także najprościej jako gotowaną (a właściwie parzoną) w wodzie. Jak prawidłowo ugotować, a raczej parzyć surową biała kiełbasę , by była idealna do jedzenia? Przeczytaj poniższy wpis
Kulinarne Przebojemogą zdominować smaku ziemniaków. Trzeba - według własnego smaku - znaleźć odpowiednie dla siebie proporcje. Puree ziemniaczane wspaniale pasuje także do zup takich jak barszcz czerwony lub biały czy też żurek. Wtedy najlepszymi dodatkami są przysmażona na złoto cebulka, pokrojony w kostkę i podsmażony boczek lub słonina. Dodatkowo takie ziemniaki można przyprawić odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Jeśli lubisz polędwicę wieprzową, to wypróbuj
Codzienna kuchnia niecodziennaWielkanoc już za pasem. Co znajdzie się na moim świątecznym stole??? Nie może zabraknąć żurku, mazurka i oczywiście jajek faszerowanych. Te przygotuję na bazie najlepszych wiejskich jaj od mojego dziadka Benka. A z Wami podzielę się przepisem na cudowne farsze w trzech odmianach. Jajka faszerowane łososiem Składniki
kuron.com.plZupa chrzanowa Wielkanocna zupa z chrzanem, ziemniakami i białą kiełbasą. Jest zabielana śmietanką i posiada lekko wędzony posmak. W smaku trochę przypomina barszcz biały lub żurek, ale dominuje w niej smak chrzanu. Zupę możemy podać w miseczkach chlebowych, na które przepis znajdziecie TUTAJ (klik) Składniki: 10 dkg wędzonej szynki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1,5 litra bulionu
Blog z ApetytemTosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami Śledzie z marynowanym imbirem Obiad Żurek z białą kiełbasą i grzybami Biała kiełbasa zapiekana w sosie miodowo-musztardowym Puree ziemniaczane z chrzanem Biała kiełbasa zapiekana z warzywami Kurczak duszony z miodem i cytryną Miodowe udka
karmelowy