Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :) Składniki na zupę: – 500 g kalafiora – 1 marchewka – 1 pietruszka – 1 cebula – 3 gałązki natki pietruszki – sól – pieprz – mielony kminek – woda Składniki
Kuchenne Wariacjedodaj sos pomidorowy z 3 steps Tikka Masala Patak’s. Duś na mniejszym ogniu około 15 minut. Podawaj z ryżem, kolendrą i w razie potrzeby z dodatkiem jogurtu greckiego. ZUPA Z MARCHEWKI I BATATÓW Ilość porcji: 6 SKŁADNIKI: – 1 kg marchewek – 1 batat ok. 400 – 500g – Słoik 350g Patak’s Korma Sos – ew 1 mała papryczka(...)naczynia ¼ ugotowanych warzyw. Większą część zblenduj na jednolity krem a pod koniec blendowania dodaj słoik sosu Korma Patak’s. Dopraw pieprzem cayenne. 4. Odłożone warzywa przełóż z powrotem do zupy, wszystko wymieszaj i gotowe. 5. Zupę podawaj z jogurtem greckim, kolendrą, możesz podać także placki papadams. SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z MADRAS Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 pierś z kurczaka
nietylkopasta.plzimę, bo głównie sezon na botwinkę u nas trwa od czerwca, jeszcze teraz w sierpniu możemy się nią cieszyć do woli. Ale kto twierdzi, że botwinka to tylko zupa sezonowa? Ja zamykam jej smak w słoiku i delektuję się jej smakiem również jesienią i zimą! Latem liście botwinki i buraczki są najsmaczniejsze, jeśli macie do nich dostęp (my mamy(...)działce buraczkową grządkę) koniecznie zróbcie taką botwinkę do słoików na zimę. Botwinka w słoikach jest bardzo prosta do przygotowania. Można potem zrobić z niej sałatkę , chłodnik , zupę z botwinką , albo zmiksować z jogurtem lub kefirem uzyskując pyszny koktajl. Botwinka na zimę , robicie? Może w słoiki? A może mrozicie? Czy robicie ją tylko sezonowo? Składniki na botwinkę do słoików: 5 pęczków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękuchni warto “grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEZUPA-KREM z kalafiora to pyszna letnia zupa:) Do tego kremu potrzebujemy: kalafiora, masło, śmietankę, cebulę, sól, pieprz, chili, imbir. Do garnka wrzuciłam łyżkę masła i pokrojoną dużą cebulę. Podsmażyłam na złoty kolor i wrzuciłam całego w cząstkach kalafiora, chwilę jeszcze smażyłam. Wlałam wodę, ok 1,5 l…wrzuciłam przyprawy. Po ok 30 minutach spróbowałam i jeszcze dodałam przypraw
harrisaupalne dni nie mamy apetytu na bogaty obiad, raczej na coś chłodnego, ale ile możemy jeść chłodników, więc może zimne zupy owocowe?? SKŁADNIKI: 2 słoiki wiśni z cukrem 5 goździków 1 ziarno kardamonu 1 łyżka miodu cukier do smaku kisiel wiśniowy i cytrynowy woda makaron WYKONANIE: wiśnie z sokiem przelewamy do garnka, dodajemy wodę, gożdziki, kardamon, miód, kisiele rozprowadzamy(...)szklance wody, wlewamy do gotującej się zupy, dodajemy cukier do smaku, chłodną zupę podajemy z ugotowanym makaronem
Kuchnia BeatyKorzystając z domowych zapasów, nawet w środku zimy możemy delektować się smakiem kurek. Tegoroczna jesień obfitowała w grzyby, dlatego korzystając z domowej spiżarni, możemy przygotować wyśmienitą zupę kurkową. Ja zrobiłam ją w formie kremu, z dodatkiem sera i świeżą natką pietruszki. Niebo w gębie! Artykuł Zupa kurkowa pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.pljakiś składnik. Tak też było u mnie. Szukałam sposobu na spożytkowanie kapusty włoskiej, która została mi z przygotowania domowego makaronu z kapustą. Takim to sposobem, pojawił się przepis na zupę z wykorzystaniem włoskiej kapusty. Powiem Wam, że sama jestem zaskoczona finalnym efektem, gdyż dodatki wyśmienicie dopełniły... Tryb czytania Artykuł Zupa z włoskiej kapusty pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plDoskonały przepis na zupę z soczewicy. Zupa z czerwonej soczewicy rozgrzewająca i aromatyczna. W chłodne dni doskonale ogrzewa ciało i duszę. W gorące, spożywana na chłodno z dodatkiem soku z cytryny lub octu winnego cudownie chłodzi. SKŁADNIKI: 300 gr. soczewicy 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula drobno pokrojona 1 ząbek czosnku 2 marchewki pokrojone w kostkę
RITA food channelZimna owocowa zupa to świetna sprawa w upalny dzień. W mojej lodówce już się chłodzi wegański chłodnik przygotowany z arbuza, truskawek i mleka kokosowego. Smak podkręca odrobina soku z cytryny i świeża mięta. Chłodniki najczęściej zawierają nabiał – kefir, jogurt czy zsiadłe mleko, jednak nie wszyscy dobrze tolerują nabiał. Znam też sporo osób, które bez żadnych dolegliwości zrezygnowały zupełnie(...)upodobania można dodać odrobinę soku z cytryny. Przelać do dwóch miseczek i mocno schłodzić. Wiórki lub płatki kokosowe uprażyć na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej, uważając żeby się nie spaliły. Zupę podawać przybraną świeżymi owocami, listkami mięty i posypaną wiórkami kokosowymi. 1 porcja to ok. 155 kcal , węglowodany: 22g, białko: 3g, tłuszcz: 6g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się
DietologHamburgery Jamiego Oliviera, słodko-kwaśny i pikantny kurczak od Fitmencook, makaron ryżowy w sosie z masła orzechowego i sezamem, pieczona zupa minestrone, misa obfitości z pieczoną cieciorką – tak wygląda nasza dieta pudełkowa na cały tydzień. Jest prosto, zdrowo i szybko! Gotowanie na kilka dni – zwłaszcza w upały – może Wam się wydać niełatwą sprawą. Ugotowanie jednego obiadu(...)menu na tydzień możecie zobaczyć tutaj. Menu na ten tydzień wygląda tak: Poniedziałek: Misa obfitości z pieczoną cieciorką Wtorek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z kaszą jaglaną Środa: Pieczona zupa minestrone instant ze słoika Czwartek: Hamburgery Jamiego Oliviera Piątek: Pikantny syczuański makaron ryżowy Skąd taka kolejność posiłków? Kolejność posiłków nie jest przypadkowa. Na końcu są dania, które najlepiej się zamrożą
Niedzielny kucharzkubek pozwolą cieszyć się smakiem inspirowanym kuchnią Kraju Kwitnącej Wiśni. Na dzień dzisiejszy mamy do wyboru dania OYAKATA Japońska Wołowina o smaku Wasabi Japoński Kurczak Teriyaki Japoński Klasyczny makaron Zupy Ramen w kubkach i w torebkach Kurczak Miso Soy Sauce. Sukiyaki z daniem OYAKATA Japoński Klasyczny - składniki proporcje dla 4 osób 350-400 g steku wołowego (z polędwicy, antrykotu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWitajcie! Dziś na tapecie nasz kulinarny hit! Zupa niezwykle aromatyczna, skomponowana z warzyw najlepszej jakości, starannie dobranych składników , przyprawiona ziołami, muśnięta uśmiechem, okraszona radością i z duuużą dawką gorącego serca, ociekającego pikanterią. Ta fenomenalna zupa to autorskie danie Krzyśka (Rumek), który kocha dobre i treściwe, swojskie jedzonko. Danie świetnie utożsamia się z jego wyjątkowym sposobem bycia, temperamentem, żywiołowością, otwartością oraz(...)pieczarki w talarki. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, do której wrzucamy pieczarki. Następnie do gotujących się pieczarek wrzucamy ogórki, paprykę i chwile gotujemy na małym ogniu. Do powstałej zupy dokładamy kurczaka oraz przesmażoną cebulkę. Mieszając dorzucamy pomidory z puszki, fasolkę, koncentrat, przyprawiamy całość paprykami i bazylią. Jeśli danie jest zbyt gęste można dolać wody. Gotujemy do miękkości warzyw
Sprawni w smakuRewelacyjna, mocno truskawkowa i arbuzowa, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie. Składniki: 700g miąższu z arbuza 300g świeżych truskawek 3 łyżki miodu 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej świeżej mięty Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić(...)ćwiartki, a miąższ z arbuza pokroić na mniejsze kawałki. 2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować. Dodać sok z cytryny, miód, miętę i ponownie całość zmiksować. 3. Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60 minut, schłodzoną zupę podawać z pokruszonymi kawałkami sera fety
Szalona Kuchnia EwelinyLekkostrawna , dietetyczna zupa z brokułów z migdałami.Wsam raz dla osób , które oczyszczają swój organizm z toksyn oraz tych co się odchudzają lub mają problem z żołądkiem. 1 duży brokuł 750 ml.bulionu że skrzydelek kurczaka 1 łyżka soku z limonki Sól i pieprz 1łyżka miodu płatki migdałowe **************************** 1 . Brokuły podzielić na mniejsze części i usunąć części grubych łodyg(...)przygotowanego , wrzącego bulionu wsypujemy brokuły i gotujemy 15 minut.Gasimy gaz i przelewamy do blendera. 3 . Miksujemy , doprawiamy zupę solą ,pieprzem ,miodem oraz sokiem z limonki . 4 . Rozlać zupę na talerze i posypać płatkami migdałowymi lub posypać pokruszonym serem feta.Jak to woli.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki