łagodny zapach i lekką konsystencję - nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, placków, muffinek, chlebów czy innych wypieków, raczej na słodko. Można jej także używać do zagęszczania sosów, koktajli czy zup lub w formie panierki. Czym się wyróżnia? Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością błonnika - 100 g to aż 39 g błonnika! Dla porównania 100 g mąki pszennej graham
Powiedz dietom niełyżeczka, koperek siekany 1 pęczek, ryż ugotowany 4 woreczki, woda 2 szklanki, pomidory 1 kg, śmietana 12% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku pomidory umyć, pokroić na kawałki ze skórką i w dzbanku miksera zmiksować dokładnie ryż w woreczkach ugotować i odsączyć z wody, w misce mielone drobiowe
W Mojej Kuchni Lubięorganizm zahartuje się i uodporni na bakterie, wirusy, wahania temperatury. Ważną rzeczą jest, aby zrezygnować z posiłków wychładzających organizm i spożywać więcej tych ciepłych i rozgrzewających, jak treściwe zupy, różnego rodzaju kasze, gotowane lub pieczone warzywa oraz, najważniejsze, surówki i kiszonki, kapustę kiszoną, natkę pietruszki, marchew (która poprawia również wzrok), selery, cykorie, dynię, cebulę, czosnek, cytrynę, grejfruty i MIÓD
Naturalna KuchniaMiałem zamiar ugotować jarzynową. Na zamiarze się skończyło, bo szybki przegląd lodówki unaocznił skandaliczny brak warzyw. Po zupie pozostał pomysł, ale narodziła się idea nowa, której zwieńczeniem jest pietruszkowo-marchewkowe ciasto. Taki mix,… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcukuchni też dzieje się znacznie więcej niż dotychczas. Sami instynktownie wybieramy produkty, które nas rozgrzewają takie jak imbir, cynamon, cytryna czy miód, częściej niż do tej pory robimy gorące zupy, pijemy dużo gorącej herbaty, sięgamy po kakao w dużym kubku, ale też co raz częściej szukamy produktów, które dostarczają nam więcej energii, w tym czasie jesteśmy nieco bardziej narażeni
SMYKWKUCHNIkubkami wody i odrobiną soli. Gotujcie ją przez ok 20 minut. W tym czasie na patelni podsmażamy posiekaną cebulę razem z przyprawami i gdy będzie rumiana dodajemy ją do zupy. Całość doprawiamy gdy zajdzie taka potrzeba. Teraz przygotujcie śmietanę z nerkowców. Do jej przygotowania potrzebujecie garść namoczonych nerkowców i 2 łyżki jogurtu sojowego. Całość blendujemy do otrzymania jednolitej konsystencji
Szybko Tanio SmacznieSkładniki : 30 dag mięsa wieprzowego 3 średniej wielkości cebule pół miseczki grzybów (prawdziwki) 3 łyżki mąki 1,5 szklanki wrzątku 2 łyżki śmietany (proponuje śmietanę do zup) sól i pieprz Vegeta olej(smalec) Przygotowanie: Na początku kroimy mięso w kostkę i dusimy w garnku
Sprawdzone przepisy kulinarneDzisiaj ponownie gości u nas dynia - chcemy maksymalnie wykorzystać czas, kiedy jest dostępna i popróbować różnych dań. Wcześniej gościły u nas dwie dyniowe zupy: po indyjsku i w klasycznym wydaniu na szybko . Dzisiaj proponujemy Wam pyszne kotleciki dyniowe! Zapraszamy :) Kotlety z dyni Przepis na ok. 15 kotletów Potrzebujemy: - ćwiartka sporej dyni - 1 duża cebula - 1/3 szklanki ugotowanego białego ryżu
Bananowe Polecebuli i rumiane skwarki z boczku komponują się idealnie i całość smakuje cudownie domowo i swojsko :) A zapach... jest nieziemski. Dziś z kolejnej części grzybów powstanie moja najlepsza Zupa Grzybowa , także koniecznie zajrzyjcie do przepisu, który mimo, iż prezentuję go Wam w Świątecznych klimatach - jest jak najbardziej aktualny w całym sezonie grzybowym, jak również poza nim :) Smacznego! SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat Ilonywykonanie: Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki i przy pomocy sokowirówki wyciskamy sok. Opcjonalnie doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem. Pozostałą pulpę możemy użyć do zupy lub jako przecier
Domowy Smak Jedzeniarzepisy z dynią w roli głównej lub jako dodatek. Dynia pieczona, duszona, w zupie i pyszne dyniowe desery... zapraszamy :) Przepisy kulinarne z dynią pobierz
SzczyptaSmaQlubię ich konsystencji po odmrożeniu. Za to ta wersja świetnie się sprawdza w moim domu, grzyby wystarczy opłukać na sitku i świetnie nadają się do różnych sosów, zup czy czego tylko zapragniecie. Wcześniej z takimi opieńkami przygotowywałam zapiekanki . Tak możecie przechowywać wszystkie grzyby, nie tracąc przy tym ich konsystencji i kształtu
Niezły Młynekbyć? Może Wy macie swoje typy? Ja stawiam na jakiś sos, może do makaronu, może do pizzy? A może jakieś sałatki? Albo jakaś mega super jarzynka do zup i sosów? :) Przyznam że nie mogę się doczekać odpowiedzi :) Macie swoje typy? Podajcie je w komentarzach:) Zapraszam Was też, do Kuchni w jesiennej odsłonie, ja mam już coś
Takie tam pichcenie