Sałatka z pieczonych buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 171tygodniowy jadłospis. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej, między innymi: surówkę z czerwonej kapusty z chrzanem pieczoną brukselkę z cebulą i czosnkiem zupę krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
Kulinarne przygody Gatity
Serduszka pączki 210Gdy Walentynki wypadają w Karnawale trzeba usmażyć serduszka pączki. Takie słodkości do kawy podbiją serce najwybredniejszego ukochanego. Chociaż, gdy ukochany jest bardzo wybredny, proponuję uciekać, gdzie
dolcevitainmykitchen
Pączki tureckie lokma 166Pączki tureckie lokma mini pączki bez nadzienia Pączki tureckie lokma to maleńkie pączusie w sam raz na jeden kęs. Całkowicie odmienne od tych, które dotychczas pojawiły
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szenkeli, szwajcarskie pączki 188Szenkeli to słodki przysmak karnawałowy smażony na gorącym oleju. Popularny w Szwajcarii oraz południowych Niemczech. Nazwa pochodzi prawdopodobnie od słowa Schenkel i okresla powabne, kobiece udko
dolcevitainmykitchen
Szynka pieczona w całości 172Szynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso
Cztery Fajery
Szynka pieczona w całości 165Szynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokosanki + filmik 169Ostatnio były faworki i zostały mi białka , z którymi nie wiadomo było co zrobić. Zatem najlepiej upiec kokosanki , pyszne ciasteczka, które pozostają miękkie do następnego dnia
Kawa z mlekiem
Pączki wiatrowe z Katalonii 197Pączki wiatrowe z Katalonii Bunyols de vent - pączki wiatrowe Pączki wiatrowe z Katalonii podobnie jak pączki wiedeńskie przygotowuję z ciasta parzonego ptysiowego. Są delikatne, bardzo puszyste
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zacierka ze słoniną i śmietaną (polewka) 155sól Słoninkę pokroiłam bardzo drobno i stopiłam na patelni, dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i mieszałam do jej zarumienienia. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę jak na zupę, włożyłam do garnka i zalałam 2,5 l zimnej wody. Posoliłam i nastawiłam na gotowanie. W czasie gdy gotowały się ziemniaki z podanych składników na kluski zagniotłam w misce ciasto. Rozgniotłam
Pieprzyć z Fantazją