zupa - 39309 przepisów (strona:1234/2621)

Witamina E - 5 warzyw i owoców które zwiększą jej spożycie 83

Witamina E, często nazywana też "witaminą młodości", "witaminą płodności" lub "tłuszczową witaminą" to grupa ośmiu rozpuszczalnych w tłuszczach związków - tokoferoli i tokotrienoli, które opóźniają procesy starzenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Łatwe ciasto z wiśniami 114

Wspaniałe ciasto na dobry początek tygodnia. Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością owoców. Bardzo dobry pomysł sposób na wykorzystanie owoców z kompotu. Łatwe ciasto z wiśniami można

dolcevitainmykitchen
Dystrybutor gorącej wody - co to jest 110

Dystrybutor gorącej wody - co to jest i do czego służy dozownik - czajnik z wkładam filtrującym Dystrybutor gorącej wody - co to jest za urządzenie wie chyba każdy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z kaszą bulgur 105

Sałatka z kaszą bulgur szybka sałatka na drugie śniadanie do pracy. Sałatka z kaszą bulgur to nasz patent na żeby mało zjeść i się najeść. No

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Małpia kostka 264

Małpia kostka to kolejne ciasto z niemieckiego przepisu. I jest ono znane i lubiane w Niemczech. Pewnie dlatego, że jest przepyszne, mocno bananowe, łatwe i szybkie

dolcevitainmykitchen
Szybkie ciasto na niedzielę 134

Szybkie ciasto na niedzielę proste ciasto ucierane dla początkujących  Szybkie ciasto na niedzielę jest marzeniem każdego łasucha. Bo czy możecie sobie wyobrazić coś lepszego niż

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pomidorowe masło 98

Pomidorowe masło jest przepyszne i koniecznie trzeba je spróbować. Zwłaszcza, że przepis na takie domowe masełko jest łatwy i szybki. Pomidorowe maslo można podać na grillu

dolcevitainmykitchen
Kawa po turecku 98

Kawa po turecku - czarna jak noc, gorąca jak piekło, słodka jak miłość Kawa po turecku parzona jest w niezmienny sposób od ponad 500 lat. Bez kawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Patelnia tytanowa - czy warto kupić 113

Patelnia tytanowa - czy warto kupić jak wybrać najlepszą patelnię Nieczęsto zdarza mi się polecać na blogu naczynia kuchenne, jeśli już to koncentruję się na małym i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placek po węgiersku 99

wino też będzie dobre ale nieco odmieni smak gulaszu, a to właśnie dodatek białego wina zrobi ten niesamowity smak! Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – przepis na ogórki kiszone PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz

nietylkopasta.pl
Klasyczna babka piaskowa + filmik 145

Klasyczna babka piaskowa - wspomnienie mojego dzieciństwa, babka, która pachnie i smakuje jak sprzed lat, z cukierni , a to za sprawą aromatu rumowego , który najbardziej pasuje do

Kawa z mlekiem
Ciasto marchewkowo jabłkowe 128

Ciasto marchewkowo jabłkowe  przepis na ciasto z pulpy z wyciskarki Ciasto marchewkowo jabłkowe, które długo zachowuje świeżość. Bardzo smaczne i proste do zrobienia. Można je

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Puchata brioszka 96

Puchata brioszka jest wyjątkowo mięciutka i delikatna. Bardzo dobry przepis dla wszystkich, którzy w poście nie jedzą słodyczy. Brioszka podana z kubkiem mleka i domowym dżemem

dolcevitainmykitchen
"Ramen w domu" Brian MacDuckston 86

swój ramen. Poczytamy również o tym jak profesjonalnie się to robi w Japonii.  2. Wywary i sosy tare - wywary, które dodaje się do ramenu są zupełnie inne niż zupy, które znamy. W ramenie wywar i przyprawy łączą się w ostatniej chwili, a za słony smak odpowiada tare - w języku japońskim słowo oznaczające sos. Odpowiada on za słony smak(...)Przystawki - które w japońskich knajpkach z ramenem nie są podawane, ale są bardzo popularne w amerykańskich odpowiednikach.  W książce znajdziemy ponad 100 przepisów klasycznych i kreatywnych na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki. Autor podaje nam instrukcje krok po kroku, abyśmy sami mogli w domu przygotować swój ramen. Oprócz tego dzieli się z nami ciekawostkami o japońskiej kulturze

kruche babeczki