.elast { width: 300px; height: 250px; } @media(min-width: 500px) { .elast { width: 720px; height: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Siadając przed telewizorem, zazwyczaj każdy z nas ma ochotę
Przepiski.pl.elast { width: 300px; height: 250px; } @media(min-width: 500px) { .elast { width: 720px; height: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszna, miękka i soczysta pierś z kurczaka w ziołach
Przepiski.plbędziemy ściemniać, nasza zupa nie była wegańska. Raczej trochę, prawie wegetariańska 😉 Ale miała być w założeniu i taka by była, gdyby ktoś nie wyjadł ostatniego bulionu warzywnego z zamrażarki. Ostały się same z kurczaka i mega smak na … Czytaj dalej
slodkokwasnaplLemoniada z imbirem domowa lemoniada na upały Lemoniada z imbirem, jabłkami, sokiem jabłkowym i cytryną to idealne rozwiązanie, kiedy czujesz się zmęczona, potrzebujesz orzeźwiającego napoju
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzygotowania gołąbków będziesz potrzebować: główkę kapusty pekińskiej (postaraj się wybrać taką z dużymi liśćmi), 400g mielonej wołowiny, 200g ryżu (basmati lub jaśminowego), cebulę, jajko, łyżkę domowej przyprawy do zup, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania sosu będziesz potrzebować: 800ml passaty lub przecieru pomidorowego, łyżeczkę oregano, sól i pieprz do smaku. 1. Ryż ugotuj według przepisu(...)opakowaniu, po czym odstaw do ostudzenia. 2. Cebulę i czosnek posiekaj, razem z domową przyprawą do zup , solą i pieprzem dodaj do mięsa, na końcu dodaj jajko i wymieszaj. Warto zrobić to chwilę wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać właściwości czosnku . 3. Odetnij końcówkę kapusty i podziel ją na pojedyncze liście. Wkładaj je partiami na sitko naczynia do gotowania
Z notatnika dietetykaPierogi z truskawkami najlepsze pierogi z owocami. Pierogi z truskawkami najlepsze, jakie możesz sobie wyobrazić i przepis na idealne ciasto na pierogi z którego korzystam od
Cztery FajeryCiasto drożdżowe z rabarbarem najlepsze ciasto z owocami. Ciasto drożdżowe z rabarbarem jest proste do zrobienia i jeszcze łatwiejsze do zjedzenia. Jeśli nie masz miksera skorzystaj
Cztery Fajerydoniczka. Może efekt nie będzie aż tak powalający, ale zawsze pod ręką będzie garść świeżej, zielonej wspaniałej pietruszki do niedzielnego rosołu. Pesto pietruszkowe sos z natki pietruszki i nerkowców Zupa krem z gruszki i korzenia pietruszki Podstawa polskiej kuchni czyli pyszny i pożywny rosół Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem Zupa krem z zielonego groszku z fetą i pietruszką
ProstePesto.plzapalne, możemy wykorzystać niezwykłe właściwości kurkumy lub aloesu. To kolejne zioła na wątrobę, po które warto sięgać regularnie – dla własnego dobra. Skarby natury. Kurkuma i jej cudowne właściwości Kremowa zupa z kukurydzą i śmietanką kokosową O czym jeszcze warto pamiętać? W walce o utrzymanie wątroby w dobrej formie pomoże nam lekkostrawna dieta oraz te przyprawy i zioła, które mają moczopędne(...)tylko wyprawne dodatki do potraw, dzięki którym można szybciej usuwać z organizmu ogromną ilość szkodliwych toksyn, a tym samym – odciążać wątrobę. Cynamon z miodem. Duet w walce o zdrowie Zupa krem z zielonego groszku z fetą i pietruszką Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem Pesto pietruszkowe sos z natki pietruszki i nerkowców Artykuł Zdrowa wątroba? To proste z ProstePesto
ProstePesto.plKompot z rabarbaru smaczny napój na lato. Kompot z rabarbaru kocham ponad wszystko. No może z wyjątkiem męża, jeszcze by się obraził, że jakieś badyle
Cztery Fajerycebulę i czosnek, dodajemy szczaw, Chwilkę smażymy i zalewamy bulionem.Doprawiamy ew. maggi, pieprzem i cukrem. Gotujemy 10-15 minut, dodajemy kilka łyżek śmietany (3-4). Jaja należy rozbełtać, gdy zupa jest gotowa-powoli wlewać jajka (mniej więcej- jak lane kluski).Zupa powinna mieć kwaskowy smak, przełamany odrobiną cukru
Kopystką po garachMłoda kapusta kiszona sprawdzony przepis na kapustę kiszoną z marchewką i koperkiem. Młoda kapusta kiszona z marchewką i koperkiem nie ma sobie równych. Jest fantastycznie chrupiąca
Cztery Fajerysię bowiem okazuje, potrawy serwowane w Sowiduchu przygotowywane są ściśle według tradycyjnych przepisów, a ich podstawę stanowią produkty od lokalnych dostawców. Swoją kulinarną podróż rozpoczęłam od rozgrzewającej kwaśnicy pasterskiej. Zupa okazała się niezwykle aromatycznym, sycącym wywarem z wyczuwalną nutą wędzonych żeberek. To pozycja obowiązkowa po ciężkiej, męczącej podróży i prawdziwy ratunek dla przemarzniętych wędrowców. Po zupie przyszła kolej na drugie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo lubię kuchnię meksykańską. Połączenie pomidorowego sosu ze słodką kukurydzą i pikantnym chili to coś, co uwielbiam! Zupa meksykańska to doskonała propozycja na kolację, każdego rozgrzeje w chłodne jeszcze wieczory ;) Składniki: 1 kg mielonego mięsa wołowego 2 passaty pomidorowe 2 puszki czerwonej fasoli 1 duża puszka kukurydzy 2 czerwone papryki 300 ml wody 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka(...)płuczemy pod wodą - dodajemy do garnka. 9. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do garnka. 10. Gotujemy jeszcze 5 minut. 11. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i chili. Zupę najlepiej podawać z grzankami czosnkowymi. Po wierzchu można posypać świeżą kolendrą. Smacznego
Prosto z Kotłakolejnym po koftach z soczewicy i bulguru przepisem wykorzystującym bardzo tam popularną czerwoną soczewicę. Tym razem proponujemy smaczną, szybką, prostą, pożywną i tanią turecką czorbę (czyli gęstą zupę) z czerwonej soczewicy, czyli kırmızı mercimek çorbası 🇹🇷 Składniki (4 porcje): - 1 szklanka czerwonej soczewicy - 4 szklanki wody - 1 duża cebula - 1 mały ziemniak - 1 spora marchewka - 1 łyżeczka
Roślinożerni urlopowicze