Lekki mróz i tak daje się we znaki. Gorąco polecamy naszą pyszną rozgrzewającą zupę, którą popełnicie w około 30 min. Składniki 1 pętko kiełbasy polskiej surowej (200 g) 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 por (biała część) 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju słonecznikowego 1,5 litra bulionu wołowego 2 łyżki kaszy pęczak 1 łyżeczka
R'n'G KitchenSkładniki: 2- 2 ½ litra wody pól kurczaka zagrodowego cebula opalona 4 marchewki kawałek selera kawałek pora 1duży,lub 2 mniejsze korzeń pietruszki 1 łyżeczkę suszonych
mojej kuchniPyszna, gęsta i pożywna zupa z zielonej soczewicy. Podobna w smaku trochę do zupy grochowej. W każdym razie smakuje genialnie i jest bardzo zdrowa. Polecam zrobić :) SKŁADNIKI: 2 marchewki 2 cebule kawałek pora kawałek selera mała pietruszka 25 dag zielonej soczewicy 1,5 l wody lub rosołu 1-2 łyżki śmietany 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki
Pani na deserczasami mięso drobiowe z rosołu lub pieczeni? Tak jak my, nie lubicie marnować jedzenia? Jeśli tak, to ta zupa na stałe zagości na waszych stołach. Składniki 500 g pieczonego kurczaka (może być gotowany) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 por (biała część) 1 szklanka mrożonego groszku 1/2 małego kalafiora 1,2 litra bulionu drobiowego 500 ml passaty
R'n'G Kitchenwarzywami, to danie które najczęściej pojawia się u mnie w kolejnym dniu po gotowaniu rosołu lub innej zupy na mięsnym wywarze. Jest świetnym sposobem na nie wyrzucanie resztek i nie marnowanie jedzenia. Mięso wraz z marchewką, pietruszką i selerem, a w tym przepisie, także z podsmażonym (z cebulką i czosnkiem) szpinakiem, rozdrabniamy w malakserze lub mielimy w maszynce. Przygotowany
cool and mintySkładniki: 2- 2 ½ litra wody pól kurczaka zagrodowego cebula opalona 4 marchewki kawałek selera kawałek pora 1duży,lub 2 mniejsze korzeń pietruszki 1 łyżeczkę suszonych
w mojej kuchnibyła bardziej pożywna. Polecam przygotować również taki bulion z dodatkiem świeżych pomidorów lub poza sezonem - z puszki. Można wtedy zupę zabielić, ale nie jest to konieczne, bo sam wywar jest esencjonalny. Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora 2 liście lub kawałek włoskiej kapusty 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów
Czerwień i błękitkrupniku jest dosyć warzywna. Moi rodzice i mąż lubią żołądki, ale ja się ich brzydzę. Nie przeszkadza mi jednak zupa ugotowana na nich. Składniki na krupnik (około 5 litrów): żołądki drobiowe około 400 g 4 marchewki 3 - 4 pietruszki 1/2 selera 1/4 kapusty (włoskiej) 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej natka pietruszki śmietana 12 % (ilość wedle uznania) sól pieprz Gotować umyte, oczyszczone
Karola gotujefont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejna zupa z serii czyszczenie lodówki. Wyszła wyśmienita, pełna smaku…a te grzyby <3 mega! Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera 200 g kalafiora 3 ziemniaki średniej wielkości 4-5 podgrzybków 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy
R'n'G KitchenRosołek..dla odmiany z dodatkiem kapusty pekińskiej. pierś z kurczaka 1 marchew kawałek selera domowa vegeta kawałek kapusty pekińskiej sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron
Moje domowe kucharzenieTimes New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} To jedna z niewielu zup, które powtarzamy bardzo często. Przeważnie robimy po „swojemu”. Za każdym razem wychodzi pysznie. Składniki 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki 1 łyżka masła 1,5 l wody 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 łyżki
R'n'G KitchenPyszny rosołek..z dodatkiem imbiru.. kilka skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm] sól, pieprz listek
Moje domowe kucharzeniektórych będą one grały główne skrzypce. Zostały mi jeszcze Czosnek, Jarmuż, Pasternak, Pietruszka, Por, Roszponka, Szalotki i Seler. A dziś pora na brukselkę. Brukselka to dla mnie jedno z tych trudnych warzyw. Nie że jej nie lubię – w zupie jarzynowej jest pyszna. Ale podobnie jak bakłażan czy tofu można ją zrobić dobrze, a można spartaczyć robotę, zniechęcając do niej
Ugotowane pozamiatanetakich pyszności, nie nastręcza wielu problemów. Zazwyczaj ląduje w nich to, co jest pod ręką do wykorzystania. Większość zup, zazwyczaj najlepsza jest na drugi dzień. Składniki 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 2 średniej wielkości ziemniaki 3 łyżki oleju 1 por (biała część) 100 g koncentratu pomidorowego 1/2 małej kapusty
R'n'G Kitchensztucznych, niezdrowych mieszanek typu "przyprawka". Nie zawiera tłuszczu, a do tego jest wegański. Na jego bazie można przygotować pyszną zupę (która pachnie jak rosół z kury!). Skład idealny: ekstrakt drożdżowy, marchew, sól morska, cebula, korzeń kurkumy, pietruszka, por, czosnek, lubczyk, seler , papryka, melisa, koper, papryka, musztarda. Używam go praktycznie codziennie, ponieważ świetnie nadaje się również jako baza do sosów
Poranek na słodkotłustych, niezdrowych dań. W większości propozycje w menu są „fit”. Świetnym przykładem są pieczone frytki z batata, selera i buraka zaserwowane z własnej roboty sosem BBQ. Co polecam zamówić? Obecnie w menu dla roślinożerców mamy trzy kanapki, dwie zupy, makaron, pizze, koktajle, frytki, ciasto, ciastka, kawy… jest w czym wybierać. Jeśli jednak miałbym polecić jeden zestaw
Blendmanmnie bardzo istotne. Przecier jest gęsty i przyjemny w smaku. Świetnie nada się nie tylko do sosów, ale też zup czy zapiekanek. Składniki: 300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe lub wieprzowe) 125 g wędzonego boczku 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 1 marchew 300 g passaty pomidorowej (u mnie firmy Jamar ) 1/2 szkl. białego lub czerwonego wina wytrawnego
zadanie-gotowanie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 g topinamburu 1 mała pietruszka 1/4 selera 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ok. 10 ziarenek kozieradki 1 szczypta
Domowy Smak Jedzeniagotowania krupniku. Wystarczy kawałek mięsa, dwie marchewki, korzeń pietruszki… ta zupa nie jest wymagającą Drukuj Krupnik - klasyczna zupa z kaszą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 l wody 200 g mięsa (karkówka, szynka) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 ziemniaki 1/2 szkl. kaszy 3 listki laurowe 2 ziela angielskie 2 ziarenka pieprzu sól do smaku natka do posypania
Mieszam w Garnkuwiśniami i płatkami owsianymi. Sok po wiśniach wymieszałam zjogurtem i zrobiłam jedną owocową warstwę. Krem z białych warzyw Danie Zupa Kuchnia Wege Porcje 2-3 porcje Porcje 2-3 porcje Składniki 300 g ziemniaki dwa średniej wielkości 1 szt korzeń selera jeden mały, ok. 300 g 1 szt korzeń pietruszki jeden średniej wielkości, ok. 300 g 1/4 szt kalafiora
KucharzycaSkładniki 1 kość schabowa 1 brokuł 1/2 szklanki ryżu 2 marchewki po kawałku selera i pora sól, pieprz, maggi Sposób przygotowania: Kość umyć i zalać
czarrna od kuchniWiosną nie mogę się doczekać młodych buraczków, żeby zrobić moją ulubioną wiosenną zupę. Obowiązkowo dodaję do niej koperek i młode ziemniaczki pokrojone w kostkę. Składniki: kość wędzona pęczek młodych buraczków z nacią marchewka seler korzeń pietruszki cebula 3-4 ziemniaki śmietanka 12% z kartonika łyżka octu jabłkowego ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz koperek Kość wędzoną zalać dwoma
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŻurek to specjalność polskiej kuchni. Dzisiaj prezentuję tę smaczną zupę ugotowaną na wędzonce i podaną z jajkiem. Składniki: Ok. 3 l wody 400 gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić(...)miękkości. Po ugotowaniu wyjmujemy mięso, obieramy je i kroimy. Dodajemy do wywaru żurek z butelki, doprawiamy ewentualnie dodatkowo solą i czosnkiem oraz majerankiem. Pokrojone mięso dodajemy ponownie do zupy. Gotujemy jeszcze kilka minut. Oddzielnie gotujemy jajka. Zupę podajemy z jajkami pokrojonymi na cztery części. SMACZNEGO
Smaki EwyZobaczcie także inne przepisy z botwinką: Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 3 podudzia z kurczaka kilka ząbków czosnku 3 marchewki 1/3 selera 2 pietruszki pęczek szczypiorku 6-8 dużych ziemniaków 2 listki laurowe ziele angielskie sól i pieprz kilka łyżek octu
Moja smaczna kuchniaWspaniały obiadek Składniki - 4 skrzydełka - 1/2 brokuła - 1 marchewka - 1 pietruszka - kawałek selera - 2 garście mrożonego groszku - pęczek koperku - sól - pieprz - 1 małą cebulę - 1 ząbek
W królestwie smaków BeatyTradycyjna zupa toskańska ,przyrządzana jest na wywarze z flaków. Do tej pory bardzo popularna na ulicach Florencji. Składniki 3 marchewki 2 gałązki selera naciowego 500 g kapusty włoskiej 200 g ryżu 1,2 l wywaru z flaków wołowych 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki parmezanu pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew i seler kroimy
R'n'G KitchenSmaczny krupnik z kaszą kukurydzianą. Składniki: ½ kg kości 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 1 mały por ½ kg ziemniaków 3 łyżki kaszy kukurydzianej sól do smaku
Tradycyjna KuchniaCudownie rozgrzewająca, przepyszna zupa krem z dyni. Mimo, że czasochłonna, jest prosta do przygotowania i zawsze musi się udać. Drugie skrzypce grają marchew, korzeń selera i ziemniaczki a całość przegryziona jest curry i imbirem. Wypróbujcie koniecznie ten przepis
Milion Smakówwiem na ile jest w tej zupie oryginalności. Jak zaczęłam gotować swoją pierwszą zupę ogórkową dla taty, to wyglądała właśnie tak :) Składniki: 3 ogórki kiszone (starte) 1 marchewka 1 cebula ½ korzenia pietruszki Mały kawałek selera 3-4 kartofelki 1litr wody 1 bulion w kostce ½ łyżeczki soli pieprz Ew. natkę pietruszki Marchewkę, cebulę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy
Smakowy RajDziś przepis na pożywną, rozgrzewającą ZUPĘ GULASZOWĄ - na zimowe wieczory w sam raz. SKŁADNIKI: 1/2 kg. karkówki 1/2 kg. żeberek 1 czerwona papryka 1 cebula 2-3 ząbków czosnku 2-3 marchewek 1 pietruszka kawałek selera i pora puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego ostra papryka vegeta, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek WYKONANIE: Karkówkę pokroić(...)słupki) z dodatkiem liścia laurowego, vegety, ziela, dodajemy usmażoną karkówkę, pokrojone pomidory, koncentrat można dodać odrobinę cukru, aby wyostrzyć smak, żeberka kroimy w kostkę, wkładamy ponownie do zupy, paprykę kroimy w paski dodajemy do zupy, gotujemy 10 min. i gotowe SMACZNEGO
Kuchnia Beatyhttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/zupa-kurkowa.html> .........................SKLADNIKI.......................................................................................................................... 2 litry wody, 2 marchewki, korzeń pietruszki, pół korzenia selera, pół pora, pół kg ziemniaków, , sól, pieprz i kilka ziarenek ziela angielskiego
w mojej kuchniPrawdziwy, domowy barszcz z czerwonych buraczków. Składniki: -6 średnich buraków -2 marchewki -kawałek selera i pora -cebula -2 ząbki czosnku -garść suszonych
Maminek kulinarnyprosty sposób bulionetkę (kostkę) warzywną, wersję do zup oraz wersję do mięs, sosów. Pierwsza wersja to bulionetka do zup: Ogólną zasadą robienia bulionetki jest taka, że na 1 kg włoszczyzny dodajemy 250g soli SKŁADNIKI: - 3 szt marchwi - 1 mały seler - 3 gałązki selera naciowego - 3 szt pietruszki korzeń - por kawałek ok 5 cm części białej - 2 cebule
Basia w kuchnizupa jest bardzo orzeźwiająca, lekka, a dzięki papryczce chili wyrazista i delikatnie pikantna. Składniki: 4 marchewki, 4 pietruszki korzeń, 3 gałązki selera naciowego, 10 ziaren obranego bobu, 1 duża czerwona cebula, 1 garść ziaren zielonego groszku, 10 zielonej fasolki szparagowej, ½ papryczki chili, 5 młodych ziemniaków, liście selera, zielona pietruszka, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku
Moniki Smakołykizrobiłam sycącą, jesienną zupę. Prosta, bo ziemniaczana, bez udziwnień, bez skomplikowanej receptury. Zwyczajna zupa na taki zwykły październikowy dzień. Zupa ziemniaczana z boczkiem składniki: 1 litr bulionu warzywnego 600g matczynych ziemniaków 200g wędzonego boczku 1 duża marchewka 0,5 małego selera 1 duża cebula 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki gałki muszkatelowej 1 łyżka natki pietruszki sol do smaku
Przysmaki Karolkiswoje skromne progi Dzieciątko Jezus. "Bracia, patrzcie jeno, jak niebo goreje, Znać, że coś dziwnego w Betlejem się dzieje..." ZUPA Z SUSZONYCH GRZYBÓW. /przepis całkowicie spontaniczny;/ 3 marchewki 2 pietruszki 4 małe ziemniaki liść laurowy, pieprz, ziele angielskie 1 mały seler 1 por 200g suszonych grzybów jarzynka lub / i kostka bulionu grzybowego 150g jogurtu naturalnego (mały kubeczek) 150g kwaśnej śmietany
W kuchni Karmel-itkiwielką ochotę na coś szparagowego. Zakupiłam to, co znalazłam i postanowiłam znów przyrządzić zupę krem. Ostatnio mogłabym jeść tylko zupy warzywne bądź kremy. KREM SZPARAGOWY WG KARMEL-ITKI. /spontaniczny;/ na 4-6 porcji 2 pęczki szparagów 1 pietruszka 1/4 selera ok. 800 ml bulionu warzywnego 1 biała część pora ew. sos sojowy do smaku Por kroję w plasterki
W kuchni Karmel-itkiwołyński przygotowuje się na bazie buraczków i kapusty. Jeśli brakuje Wam pomysłów na zupę, koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy barszcz :) Składniki na duży garnek: 3 średnie buraczki czerwone, ugotowane ½ główki kapusty (włoskiej lub białej) 1 puszka białej fasolki lub 1 szklanka ugotowanej białej fasoli 3 marchewki ½ średniego selera 5 ziemniaków 2 łyżki przecieru pomidorowego 6 ząbków czosnku 1,5 litra bulionu(...)seler obrać i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Bulion zagotować, dodać do niego wszystkie warzywa starte na tarce, ziemniaki i czosnek. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Dodać odsączoną fasolkę. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i mąką. Zaprawić gorącym wywarem i wlać do garnka z zupą. Danie
Trzeci talerzzupę. Jak zwykle prosta i szybka w wykonaniu. Nastawiać, blendować i zajadać się! Zupa pieczarkowa krem Przepis na 4 porcje Potrzebujemy: 200 dag pieczarek 3 średniej wielkości ziemniaki 1-1,5 litra wody 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1/4 małego selera 1 kawałek pora natka pietruszki sos sojowy olej pierz czarny i ziołowy(...)pietruszkę, seler i ziemniaki. Pieczarki, marchew, por, seler pietruszkę kroimy w plastry. Ziemniaki oraz cebulę kroimy w kostkę. Nać pietruszki siekamy. 2. Rozgrzewamy olej i wrzucamy marchewkę, pietruszkę, seler, por, pół cebuli i nać pietruszki. Wszystko lekko podsmażamy, a następnie zalewamy odrobiną wody, żeby przykryć warzywa - dusimy na małym ogniu przez 20 minut. 3. W tym czasie
Bananowe PolePrzedstawiam dziś przepis na pyszną, domową zupę- krupnik. Przepis dostałam od mojej mamy a zupa naprawdę kojarzy się z dzieciństwem i pysznymi obiadkami u mamy. Krupnik Składniki: udko z kurczaka, 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej, 3-4 ziemniaki, 2-3 marchewki, pietruszka, mały seler, 5 ziarenek pieprzu, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, łyżeczka wegety, sól, pieprz, woda, natka pietruszki(...)zgodnie z zaleceniami na opakowaniu). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym naczyniu. Kiedy kasza jest już miękka dodajemy wszystkie warzywa, mięso i przyprawy. Dla lepszego aromatu zupę posypujemy natką pietruszki. Smacznego
paapilotkaaSkładniki – porcja dla 6 osób: 600 gram wołowiny, 1 kg drobiu, włoszczyzna : 3 marchewki, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, cebula, pęczek natki lubczyku, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Krok 1 Mięso dokładnie myjemy, usuwamy tłuszcz i nadmiar skóry. Zalewamy mięso 2 litrami wody, dodajemy przyprawy i gotujemy godzinę na małym ogniu. Nie zbieramy powstałej piany (szumowin) -jest(...)zewnątrz była czarna. Krok 3 Dodajemy włoszczyznę, opaloną cebulę i lubczyk do wywaru, doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy jeszcze przez godzinę na wolnym ogniu. Krok 4 Przecedzamy zupę przez sitko. Smacznego Rosół można zamrozić – jest to doskonała baza do innych zup i sosów. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
Coś bym zjadłaSkładniki: kiszone ogórki 400 g ziemniaki 1 kg marchew kilka szt. seler (niekoniecznie) 1 kawałek bezglutenowa kiełbasa 200 g (lub ugotowany filet z indyka) płatki ryżowe lub kleik ryżowy 0,5 szklanki sól, ziele angielskie, liść laurowy kilka szt. koperek mleko (sojowe, ryżowe lub inne) Przygotowanie: Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą, posolić, dodać przyprawy(...)ćwierć-plasterki kiełbasę, płatki ryżowe i starte na tarce ogórki. Gotować kilka minut aż płatki ryżowe zmiękną. Na talerzu posypać koperkiem, zabielić mlekiem. Jeśli gotujemy zupę dla małych dzieci, to zamiast kiełbasy dodajemy ugotowany filet z indyka, ogórki przed starciem obieramy ze skórki, a do zagęszczenia zupy możemy użyć kaszki z chleba świętojańskiego i ryżu typu Sinlac
głodny alergikczerwony, do przygotowania którego zakwas potrzebny nie będzie! Ja przygotowuję zawsze duże ilości tej zupy, jeśli nie potrzebujesz jej aż tyle, podziel składniki zachowując proporcje: 8 litrów zimnej wody 2,5 kg buraków 1 kg włoszczyzny (używam gotowych zestawów: marchew, pietruszka – korzeń i natka, seler, kapusta) 2-3 duże cebule Kilka ząbków czosnku Pęczek świeżego majeranku Suszona lub świeża ostra(...)koncentratu Przyprawy: owoce jałowca, pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, kmin rzymski, cukier, sól. W przepisie używamy koncentratu, jednak jego ilość jak na liczbę porcji jest niewielka, a smak zupy, dzięki użytym świeżym składnikom będzie mocno buraczany, przez co koncentrat nie będzie wyczuwalny, a zupa będzie miała sporo wartości odżywczych. Do zimnej wody wrzucamy wszystkie warzywa, które myjemy i obieramy
MarcinChefniej po dwie kromki bułki. Możemy też kromki z serem zapiec bezpośrednio na zupie, ja jednak nie byłam pewna, czy moje miseczki to przetrwają :) Smacznego! ~~~ Bulion drobiowy: 500 g porcji rosołowych 1 marchewka 1 por 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek selera 2 ziarnka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka masła CZAS PRZYGOTOWANIA(...)mięsem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalewamy 1.5 l wody i gotujemy bez przykrycia minimum 1,5 godziny. W między czasie należy zdjąć szumowiny łyżką cedzakową, a na koniec zupę przecedzamy. Gotowe
My Culinary Artpodstawa. Oczywiście te świeże są na pierwszym miejscu i jest to obowiązkowy zestaw do każdej zupy czy sosu,a te suszone to taki element dopełniający smak każdej potrawy. Warzywa do przyprawy suszę sama używając tych wyhodowanych w moim ogrodzie. Obraną marchew,pietruszkę i seler ścieram na tarce na grubych oczkach. Można warzywa pociąć w plasterki,ale te starte na wiórki
Kolorowa kuchnia Elkismaku makaron opłukany i podzielony na różyczki zalać wodą zimną dodać włoszczyznę razem z nacią selera rozdrobnioną w rozdrabniaczu dodać umytą pierś kurczaka i zagotować dodać kostki rosołowe drobiowe, pieprz mielony i gotować z 30 minut śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy mieszając, wsypać posiekany koperek i sól do smaku podać z ugotowanym kolorowym makaronem..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchyba nie muszę :), jeżeli jednak trzeba Was do niej przekonać, powiem tak : niebiańsko kremowa, uczta chyba dla każdego podniebienia . Zapraszam Składniki: na rosół- 6 podudzi z kurczaka na zupę: 3 por 6 ziemniaków 2 gałązki celera 400 ml śmietany sól, pieprz 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: W garnku gotujemy z podudzi rosół(...)Dolewamy rosół z kurczaka. Udka odkładamy na bok. Dodajemy seler. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 min lub do miękkości warzyw. Gdy warzywa są juz miękkie- miksujemy - blendujemy na krem. Dolewamy śmietane. Kładziemy na gaz, pozwalamy by się zupa zagotowała- doprawiamy do smaku solą I pieprzem. I gotowe :) Krem podajemy z dużą ilością pietruszki
Smaki Edytyprzepisem. Powiem Wam w tajemnicy, że cały jej sekret tkwi w dużej ilości warzyw, dzięki nim zupa nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Składniki: ok 2 litrów wody żeberko wieprzowe (możecie zastąpić kurczakiem) 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 średni lub pół dużego selera kawałek pora 2 łyżki suszonych warzyw (ja mam domowe bez soli i innych dodatków(...)zblendowane pomidory. Gotujemy przez 5 minut i dodajemy ryż, teraz mieszamy od czasu do czasu, bo ryż lubi przywierać do dna. Gdy ryż zmięknie doprawiamy solą i pieprzem i zupa gotowa. Przed podaniem posypujemy zieleninką jeśli ktoś lubi
Cynamonowe szczęścieNapiszę krótko i zwięźle; najlepsza zupa jaką do tej pory jadłam i robiłam.Smaczna, sycąca i rozgrzewająca. Rodzinka podziela moją opinię :D Polecam!!! Składniki: 1 duża marchew 1 pietruszka kawałek selera korzeniowego 2 liście pora 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli pieprz 2-3 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego 2-3 litry wody 1 duży(...)ziemniaków 100 g startego żółtego sera 2 łyżki śmietany Wykonanie: Wodę wstawiam na gaz. Marchew, pietruszkę, selera obieram, myję pod bieżącą wodą , kroję i wrzucam do wrzącej wody. Liście pora myję i dodaję do warzyw. Cebulę obieram, odcinam końcówki, nacinam na krzyż i dodaję do wywaru. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę bezpośrednio do garnka. Dodaję liście laurowe, ziele
Bea(u)ty kitchen