zupy zdecydowanie na plus. Po zupach przyszła kolej na nasze dania główne. Jeśli o mnie chodzi to byłam zadowolona z filetu, który został fajnie przyrządzony (chociaż trochę zraziła mnie przyprawa), ale już dodatek mrożonych brokułów to zdecydowanie zły pomysł. Risotto także nie było wykonane tak jak trzeba, bardziej zasłużyło na miano ryżu wymieszanego z warzywami - zabrakło mi odpowiedniej konsystencji(...)dania. Nie mogę nie wspomnieć też o uszczerbionym talerzu, warto byłoby przyglądać się co jakiś czas zastawie stołowej. Ostatecznie jednak porcja była spora, więc najadłam się samym filetem i ryżem. zapiekany filet z kurczaka z mozzarellą i risotto z warzywami Mąż trafił trochę lepiej, jego składniki były świeże - fajny sos do makaronu, dobrze ugotowana pasta i smakowity filet. Porcja bardzo
Pasja Smakuświeżyć dolać wodę. Wody dodać tyle żeby nie powstała zupa, tylko tyle żeby przykryć zawartość patelni do 3/4 wysokości. Dodać tymianek, połowę posiekanego koperku i vegetę. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Mięso powinno być już miękkie. Wlać śmietanę i resztę koperku, wymieszać. Serwować z ugotowanym makaronem lub ryżem. Obsypać potartym serem. Nie jest to konieczne. Możecie ugotować makaron
Kuchnia Pokoleńkawy. Posiłki składające się na dzienne menu – śniadanie, drugie śniadanie, lunch, deser/przekąskę i ‘zupę’ – z astępujemy świeżo wyciśniętymi sokami w odpowiedniej ilości i kombinacji składników. Ostatnim posiłkiem dnia jest lekka, ciepła lub zimna kolacja – składająca się np. z pieczonych lub gotowanych warzyw z ryżem i lekkim sosem w typie winegretu. Dodatkowo – przez cały dzień można pić wodę mineralną
Karo in the Kitchendzieciństwem . Nie ma kompotu bez goździków. chili - silnie rozgrzewa więc cz ęsto dodaję do zup i sosów imbir - sama nie przepadam ale ponieważ poprawia krążenie i chroni przed infekcjami od czasu do czasu go sobie podaję. kurkuma - lubią ją moje dzieci bo dzięki niej ryż staje się żółciutki. Dodaję go również do majonezu, sałatek rybnych . http://wpodrozyiwdomu.blogspot.com
WYSPA SZCZĘSLIWAChili con carne można zajadać samodzielnie, ale można też podawać je w tortilli, z ryżem lub nachosami z dodatkiem startego żółtego sera lub kleksem kwaśnej śmietany, który lekko łagodzi smak. Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchniczasie zdejmujemy przykrycie i zostawiamy jeszcze na 10 min. aby się zrumienił. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sałatką. A co z upieczonymi ząbkami czosnku? No cóż są całkiem smaczne, faktycznie znika gdzieś nieprzyjemny ostry smak. Można wrzucić kilka ząbków do puree z ziemniaków lub przygotować zupę czosnkową. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Nei Choru to jedna z licznych w Indiach tradycyjnych potraw serwowanych podczas specjalnych okazji. Potrawa jest łatwa i szybka do przygotowania, chociaż odradzam w tym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWiększość z nas zna botwinkę z zupy lub chłodnika. A to przecież bogate w wiele cennych wartości odżywczych warzywo, które można wykorzystać na wiele innych sposobów: do tart, sałatek, makaronów oraz przyrządzić wspaniałe risotto. Składniki: - 250 g ryżu do risotto Uncle Ben's - pęczek botwinki, ok 6 buraczków z liśćmi - 1 cebula - 600 ml wody lub wywaru - 2 łyżki masła
Życie zaczyna się w kuchniTrochę bliskiego wschodu nie zaszkodzi ;) Dla nas przepyszna zupa...sami skosztujcie :P Składniki 6 łyżek oliwy z oliwek 400 g cebuli 4 ząbki czosnku 2 młode marchewki 800 g wołowiny 3 l gorącej wody 400 g pomidorów 150 g ryżu 750 g świeżego szpinaku 1 łyżeczka mielonego cynamonu sól ,pieprz pęczek natki pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G KitchenMusiałam zatem sprostać wyzwaniu i przygotować na obiad coś nadzwyczajnie zwyczajnego. Ja, zdeklarowany wróg zup wszelakich(poza jedną) i tłustych golonek, a przede wszystkim kapusty, w każdej innej postaci niż dobra kwaśnica. Jednym słowem nie darzę sympatią tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis
Zapiski Młodej Żonysię, mleko i budyń - nie przywiera, kasza manna na mleku (uwielbiam) - nie przywiera, kasza, ryż gotowane na sypko, nie mieszana podczas gotowania - nie przypala się, makaron po odcedzeniu nie przykleja się do dna, karmel - po prostu bajka :) Nie będę pisać jak się gotuje w nich zupy, kompoty, gulasz, czy bigos - bo te potrawy trudno przypalić :) Kochane Anonimki i tak napiszą
Blondynka Gotujerodziny. Miałam nieograniczony dostęp do wszystkich produktów i gotowych potraw, które tam przygotowywano…i chyba najbardziej zaskoczyły mnie tzw. potajes y platos de cuchara , czyli coś w rodzaju gęstych zup czy gulaszy mięsnych lub rybnych, z warzywami i często z roślinami strączkowymi. Nie miałam pojęcia o istnieniu tego typu dań w hiszpańskiej kuchni i to właśnie one bardzo pozytywnie mnie(...)tapas , paelli, kiełbasy chorizo i może jeszcze kilku innych dań czy produktów, ale nie mają pojęcia o wspomnianych powyżej platos de cuchara, o wielu różnorodnych daniach na bazie ryżu (bo potrawa z ryżem to nie zawsze paella), o tym, że oprócz churros w Hiszpanii bardzo popularne są też marcepany i croissanty oraz o tym, że rzadko, który Hiszpan pije
Chilli Czosnek i Oliwaryżu. Z dodatku masła można zrezygnować i smażyć na samej oliwie. Na szklankę ryżu potrzeba około 3 - 4 szklanek bulionu. Szklanka = 1 cup = 240 ml, łyżka = 15 ml, łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: The Pioneer Woman . Pozostałą połowę dyni piżmowej możesz wykorzystać do przygotowania Tajskiej zupy krem z dyni piżmowej. Tajska zupa krem z dyni piżmowej
Gospodyni Miejskachyba wszystkie dzieci ;-) Pomidorowa, obok rosołu, jest najczęściej goszczącą u mnie zupą z wyżej wymienionego powodu- dzieci za nią przepadają. Tak więc, jak tylko mam rosół, następnego dnia jest pomidorowa ;-) SKŁADNIKI: - rosół - 500 gram koncentratu pomidorowego - przyprawa do pomidorów firmy Rafex - jogurt naturalny - ryż albo makaron Gotuję rosół. Dokładnie opisałam to we wcześniejszym poście, który znajdziecie
WielopokoleniowoWszystko to można jeść na surowo (najbardziej polecane), gotowane, duszone, pieczone, w postaci zup warzywnych, kompotów owocowych bez cukru, soków warzywnych, owocowych, zielonych. Pijemy wodę, soki, herbaty owocowe lub ziołowe, NIE PIJEMY KAWY , mocnej herbaty, alkoholu. Do niczego NIE DODAJEMY TŁUSZCZU, NIE JEMY CHLEBA, kasz, ryżu, makaronu ani żadnych takich, o słodyczach nie wspominając, bo to chyba oczywiste
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE