drodzy dziś zapraszam was na zupkę z młodej kapusty.Taka zupa nie wymaga wielu przypraw, bo warzywa są smaczne same w sobie. Wystarczy sól, odrobina pieprzu, świeży koperek, marchewka por,seler i pietruszka. Jak przyjemnie zwłaszcza w dzisiejszy gorący dzień zjeść. Składniki na około 4 litrowy garnek 1 główka młodej kapusty 4 marchewki 200 g selera 8 ziemniaków
Różowa kuchnianatką pietruszki. Naturalna przyprawa kompozycja owowcowo - warzywna od Firmy Green Spoon jest przyprawą świetną zarówno do mięs jak i zup. Nadaje ciekawego słodkawego posmaku. W składzie ma agrest, żurawinę, korzeń lubczyku, natkę selera, czosnek, cząber, paprykę zieloną, cebulę, por oraz marchew. 100 g suszu przyprawy zastępuje około 1 kilograma świeżych owoców i warzyw. Z całą pewnością przyprawa podkręci smak
VioletoweKucharzenieBulion stanowi podstawę dla większości gotowanych przeze mnie zup. W związku z czym doczekał się osobnego przepisu. 1 porcja rosołowa mięsa z indyka (600g) 1 pęczek włoszczyzny (por, seler, pietruszka, marchew) sól morska pieprz ziele angielskie liść laurowy Składniki pozwalają na wykonanie ok. 1-1,2 l bulionu. Przygotowanie. Mięso z indyka dobrze wypłukać i zalać 1,5 litrem wody
Pij soki wyciskaneWarto przygotować domową przyprawę do zup. Niezwykle aromatyczna, wzbogaca smak naszej zupy. Taka przyprawa nie zawiera konserwantów ani żadnej chemii. Jak to u mnie bywa wszystko jest proste ! :) Polecam :) Składniki: - por - natka pietruchy - natka selera - lubczyk Sposób przygotowania: Woszczyznę umyć, osuszyć. Następnie pora rozdzielić na liście, natkę pietruchy, lubczyk i selera także. Związać w pęczek i powiesić
Kuchnia Paulettesogórkowa to smak mojego dzieciństwa. Jest prosta w wykonaniu ale też i wyjątkowo smaczna. Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy Dagoma . Składniki: * wywar rosołowy * mięso z kurczaka * korzeń pietruszki * korzeń selera * por * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować
Zrób to smacznieogórkowa to smak mojego dzieciństwa. Jest prosta w wykonaniu ale też i wyjątkowo smaczna. Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy Dagoma . Składniki: * wywar rosołowy * mięso z kurczaka * korzeń pietruszki * korzeń selera * por * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować
Zrób to smacznieMoja propozycja jest dla osób lubiących pieczarki .Szybka i odchudzona zupka( bez śmietany,gdyż nie przepadam za nią w zupach),którą od czasu do czasu warto sobie zrobić. Składniki: 500 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera por 1 cebula liście laurowe i ziele angielskie wg uznania 1 łyżka masła sól,pieprz makaron Zagotować w garnku
Niespełnione zdolności kulinarneDziś będzie czernina z kluchami szarymi . Więc drodzy smakosze zapraszam. Zupa zrobiona z myślą o dwóch osobach , więc nie ma jej zbyt dużo . Składniki (na 2 osoby): - marchew, pietruszka, por, seler ( po 50 gram każdego warzywa) - podroby z kaczki (wątróbka, żołądek, szyjka, skrzydełko) - 1.5 l wody - jabłka suszone 6 plasterków - ocet - cukier
Różowa kuchniaZupa idealna dla wielbicieli krewetek. Delikatna w smaku <3 Składniki 200 g krewetek tygrysich mała kapusta pekińska 2 marchewki por (biała część) szalotka łyżeczka masła 1 l bulionu krewetkowego trawa cytrynowa (1 szt) 4 łyżki ryżu jaśminowego natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew kroimy w słupki ,szalotkę siekamy ,pora
R'n'G Kitchenpysznie! Zamieniłam kurczak na indyka, ale różnica mięsa nie zmienia smaku tej przepysznej zupy :) Składniki: Winiary Pomysł na… Tajską zupę z kurczakiem 500g fileta z indyka 200g cukinii 150g marchewki 50g korzenia pietruszki 150g pieczarek 100g cebuli 50g pora 5 łyżek oliwy (3 + 2) 1litr wody (750 + 250) Filet z indyka kroimy na podłużne paski, a następnie smażymy
Smakowy Rajfont-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Sezon na bób trwa. Zapraszam do spróbowania gęstej i pożywnej zupy z tego niezbyt popularnego warzywa. Składniki: 1,5 szklanki bobu 5 ziemniaków, drobno pokrojonych 1 cebula lub 1 por, drobno pokrojone starte na tarce: 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 mały kawałek selera masło/olej sól, pieprz, majeranek, lubczyk Ugotuj
Qlinarnie i QlinarnieSuper! Dobrze, że to nie ziemniak, bo jak tu zrobić risotto z ziemniakiem. Czego użyłem? -ryż arborio -bulion z tej zupy -wino białe półwytrawne -szalotki -sól, pieprz -tymianek -starty parmezan -masło -filet z amura ze skórą -biały pieprz -oliwa -por, część biała Na maśle podsmażamy przez dosłownie minutę pokrojoną w kostkę gruszkę z tymiankiem. podlewamy ją winem
BaRepasszkl grochu por marchewka pietruszka 3 ziemniaki cebula sól pieprz pieprz ziołowy bazylia oregano ziele angielskie Warzywa obrać i pokroić . Kurczaka umyć zalać wodą , dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę i ziele angielskie i ugotować na wolnym ogniu razem z grochem. Wyjąć mięso, włożyć ziemniaki. Mięso oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy, dodać również kiełbasę lub boczek
Gotowanie jest łatwePyszna syta zupa grzybowa wege. Jest aromatyczna z duża ilością świeżych grzybów. Dodałam fasolkę szparagową bo bardzo ją lubię a dzięki niej zupa jest bardziej treściwa. Doprawiona curry, kurkumą. Jest obłędna w smaku. Składniki: 5 grzybów kani 20 dkg kurek 2 prawdziwki duże 5 podgrzybków 1 cebula 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 200 ml mleczka kokosowego(...)talarki, pietruszkę i seler kroję w kostkę. W garnku przesmażam cebule i por na oleju kokosowym. Dodaję marchewkę, seler, korzeń pietruszki i chwilę przesmażam. Dodaję fasolkę pokrojoną, wlewam dwa litry wody i gotuję na wolnym ogniu. Na patelni przesmażam kurki, prawdziwki i podgrzybki. Przekładam do zupy. Na końcu przesmażam kanie ale tylko chwilę, dodaję kurkumę, curry i chwilę smażę. Dodaję
wesoła kuchniagęste zupy i dużą ilość kaszy, dodaj 1 szkl. Jeśli kasza ma być dodatkiem w zupie, dodaj 1/2 szkl. Drukuj Krupnik z kaszą jaglaną Składniki 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 udka 1 grubszy plaster schabu 2-3 l wody kawałek pora kilka łodyg selera 3 ziemniaki sól, pieprz do smaku 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela(...)ziemniaków), pokrojone w kostkę. Po ok 20 min, wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i przepłukaną kilkukrotnie wodą, kaszą jaglaną. Gotujemy do miękkości. Mięso wyjmujemy, obieramy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/krupnik-kasza-jaglana/ MieszamWGarnku Artykuł Krupnik z kaszą jaglaną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku