zupa z kurczakiem - 3392 przepisów (strona:174/227)

Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 152

warto ulec, bo oznacza to porządną porcję zdrowia. Co smacznego i zielonego podamy w tym tygodniu? W menu Agaty znajdziemy wiele takich dań i dodatków. Na przystawkę można przygotować zupę szczawiową czy ogórkową, już prezentowane na blogu, a jako główne danie roladki ze szpinakiem i serem feta. Na zielony podwieczorek wiosenny można zaś zaserwować pyszny koktajl szpinakowy, który przepis jest(...)nadzienia, jest serem bardzo słonym i zapewni już w znacznym stopniu naszemu daniu słony posmak. Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka ok 300-400 g 100 g szpinaku 60 g sera feta 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (10 g) 3-4 łyżki oleju rzepakowego (30-40 g) sól

KulinarneImpresje.pl
Biały barszcz 125

Biały barszcz na żeberkach i mięsie obowiązkowo, bynajmniej u nas w domu. Na delikatnym wywarze z dodatkiem zakwasu i przypraw. Biały barszcz podaję z białą kiełbasą

Zasmakuj Kuchni
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 156

Kioto. Tokio   – Tonkotsu ramen: zupa gotowana na wieprzowych kościach z dodatkiem warzyw, ma gęstą i dość tłustą konsystencję. Ramen podawany jest z mięsem. Restauracja Ichiran Osaka – Tonkotsu ramen: zupa gotowana na wieprzowych kościach z dodatkiem warzyw, ma gęstą i dość tłustą konsystencję. Podawany jest z mięsem i makaronem. Ramen to powszechnie spożywana potrawa w Japonii. Restauracja Ichiran. Fukuoka(...)Shinjuku. Gotemba – Yakiniku: grillowane kawałki mięsa (żeberka i wątróbka). Obiad po wspinaczce na górę Fuji. Kioto – grillowana przepiórka. Street food przy słynnej świątyni Fushimiinari z 1000 czerwonych bram. Kioto – kurczak grillowany. Kioto – Oden: mięso w kapuście, zimowa kuchnia japońska. Forma przypomina naszego gołąbka. Kioto – makaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta

Kuchcik gotuje
Ciabatta z pomidorami i mięsem 251

Kiedy znudzą nam się tradycyjne kanapki, warto czasami sięgnąć po coś innego. Jako wielbicielka włoskiej kuchni chciałam Wam zaproponować ciabattę ;-) moja propozycja na kanapkę na gorąco

Kuchnia Pełna Pasji
Domowe kostki ziołowe – świeże zioła przez cały rok 219

znaczenia jest i to, że zioła można dowolnie wybierać i ze sobą mieszać, tworząc własne, autorskie kompozycje – jeśli wiecie, że w domu często przygotowujecie rybę czy kurczaka, wybierzcie odpowiednio do nich dobrane zioła, dodajcie jeszcze aromatyczną skórkę z cytryny albo wysuszoną ostrą papryczkę i zamroźcie wszystko razem – żeby gotować jeszcze szybciej, jeszcze wydajniej i jeszcze bardziej smacznie. Świeże zioła należy(...)przy jedzeniu. Wybrane zioła po osuszeniu bardzo drobno siekamy w blenderze. Ja swoje ziołowe kostki szykuję z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia – używam ich głównie do dosmaczania zup, sosów czy do smażenia.   Jeśli macie ochotę zrobić ziołowe kostki np. mięty i szałwii z przeznaczeniem do herbaty – zróbcie je z dodatkiem wody zamiast oliwy. Do dużej ilości zblendowanych

Karo in the Kitchen
Rosół Keto 43

kluczowe jest dobranie odpowiednich składników, które wpisują się w zasady diety ketogenicznej. Podstawą jest bulion na bazie kości, najlepiej z kurczaka, wołowiny lub cielęciny, który dostarcza białka i cennych minerałów. Warto wykorzystać kości z dużą ilością chrząstek, jak nogi kurczaka czy golonki wieprzowe, które wzbogacą rosół o kolagen. Niskowęglowodanowe warzywa, takie jak seler naciowy, por i marchew w minimalnych ilościach(...)rosołu, można dodać luksusowe składniki, takie jak kawałki dzikiego łososia lub krewetek, które dostarczą delikatnego smaku i wartości odżywczych. Trufle, zarówno w formie oleju, jak i startych, mogą nadać zupie wyjątkowy aromat i elegancję.  Ekskluzywności można dodać także poprzez dodanie świeżych ziół, takich jak estragon lub koperek,  oraz wysokiej jakości oliwy z oliwek lub masła klarowanego. Aby uzyskać

Keto Meto Przepisy
Rosół Keto 44

kluczowe jest dobranie odpowiednich składników, które wpisują się w zasady diety ketogenicznej. Podstawą jest bulion na bazie kości, najlepiej z kurczaka, wołowiny lub cielęciny, który dostarcza białka i cennych minerałów. Warto wykorzystać kości z dużą ilością chrząstek, jak nogi kurczaka czy golonki wieprzowe, które wzbogacą rosół o kolagen. Niskowęglowodanowe warzywa, takie jak seler naciowy, por i marchew w minimalnych ilościach(...)rosołu, można dodać luksusowe składniki, takie jak kawałki dzikiego łososia lub krewetek, które dostarczą delikatnego smaku i wartości odżywczych. Trufle, zarówno w formie oleju, jak i startych, mogą nadać zupie wyjątkowy aromat i elegancję.  Ekskluzywności można dodać także poprzez dodanie świeżych ziół, takich jak estragon lub koperek,  oraz wysokiej jakości oliwy z oliwek lub masła klarowanego. Aby uzyskać

Keto - Meto Przepisy
Podróże kulinarne - Tunezja 189

dodatkiem warzyw. Kuskus na slodko-z rodzynkami i orzechami z kurczakiem Kuskus wytrawny z kurczakiem i baraniną z dodatkiem warzyw Z mięs spożywa się głównie baraninę i jagnięcinę, drób-kurczaka, indyka oraz wołowinę. Ponieważ jest to  kraj muzułmański, w Tunezji nie spożywa się wieprzowiny (wyjątkiem są hotele, w których serwuje się ją turystom). Popularne są tu ryby (zwłaszcza tuńczyk(...)się nie pobrudzić jest nie lada wyzwaniem. Tunezyjska przystawka, obowiązkowo z jajkiem na twardo, tuńczykiem i limonką. Obok mini wersja brick'a W Tunezji spożywa się też zupy warzywne z dodatkiem makaronu, soczewicy, mięsa oraz zupy rybne. Zupa rybno-pomidorowa Bardzo popularne są jajka podawane na twardo jako dodatek do wielu dań lub jako przystawka. Kuchnia tunezyjska obfituje też

Zawsze głodna!
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 337

Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Sosy Sos musztardowy na białym winie Chrzan śmietankowy Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Domowa ćwikła Domowe wędliny Polędwica z szynkowara Schab(...)golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół z kaczki Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z patelni z ciecierzycą. Zdrowe strączki. 180

Dziś będzie o strączkach w kuchni polskiej, o całym naszym bogactwie jakie mamy, a nie korzystamy z niego zbyt często. Można po nie sięgać cały rok

Apetyczna babeczka
Domowa wędlina z drobiu 171

Domowa wędlina z drobiu.  Brzmi skomplikowanie?  Nic bardziej mylnego! Niektórzy pewnie określą mnie mianem "zwariowana eko mama". Nie zgodzę się.  Ja po prostu

IzaGotuje
Krem brokułowy 104

Ja wykonywałam akurat ten krem z myślą o mojej półrocznej córeczce, dla której sama przygotowuję jedzenie, bo wiem wtedy dokładnie co w tym jest. na zdjęciu

dom-agi.pl
BARSZCZ WIGILIJNY Z PIECZONYCH BURACZKÓW I JABŁEK 196

smakuje nie tylko od święta. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad, a podany z krokietami, będzie idealną przekąską na każdej imprezie. Poza Wigilią polecam ugotować go na wywarze z kurczaka zagrodowego lub kaczki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej esencjonalny. Można przygotować go kilka dni przed planowanym podaniem, na gorąco zamknąć w słoiki i po ostudzeniu wstawić do lodówki.  SKŁADNIKI(...)cytryny. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. W dniu podania barszcz przecedzamy i łączymy z wywarem z grzybów. Kilka grzybków kroimy w paski i pozostawiamy w zupie, resztę wykorzystujemy do farszu na uszka lub do bigosu.  Możemy też pozostawić w barszczu kilka łyżek tartych buraczków. Barszcz podgrzewamy na małym ogniu, nie doprowadzając do zagotowania. Próbujemy

cool and minty
Pieprz 195

biały Pieprz cayenne Pieprz czarny Pieprz zielony Zupy zupy czyste i jasne zupy podprawiane zupa rybna, mięsna, zupy kremowe i chińskie bulion (całe ziarnka), ciemna zupy pomidorowa i kremowa zupa drobiowa Sosy jasne sosy jasne sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidor(...)ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś

Pomysłowa kuchnia
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 183

blondynek o nazwie Blonde ;) Desery, dressing i oliwa z oliwek z uroczych malutkich buteleczkach. Przyznam się, zę w ciągu 30 minut byłam w tym sklepie dwa razy! Są i zupy... przy kasie możemy skusić się na czekolady np. toffi, limonkowe, migdałowe czy kremy do deserów, szybka obsługa, świetny klimat, dania możecie wziąć na wynos, zjeść w lokalu lub na zewnątrz(...)Jedzenie przepyszne, świetna obsługa i przemiła Pani Basia, która dba o każdy detal i nadzoruje pracę zespołu. Mieliśmy okazję zjeść obiad, frytki, sałatkę ze świeżych warzyw i sporą porcję kurczaka z rożna.  Warto wiedzieć: Najlepsze piwa Blonde, Kriek (damskie piwo o smaku czereśniowym) Najtańsze zakupy zrobicie np. w sklepach w carrefour, zwłaszcza jeśli chodzi o piwa czy czekolady, oferują

Moja smaczna kuchnia
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 392

wyłącznie ryby wędzone oraz śledzie.  Zupy w bulionówkach je się łyżeczką do bulionu, którą kładziemy tak jak zwyczajną łyżkę,  z prawej strony nakrycia między nożami. Do zupy, gdzie podajemy pieczywo i masło,  nie można zapomnieć o nożu do smarowania masłem o wygiętym, zaokrąglonym ostrzu.  Kładzie się go na talerzyku do pieczywa, obok elegancko ułożonej(...)mała, a kawa mocna (np. espresso), można podać  specjalną łyżeczkę do mokki.    Drób powinniśmy jeść nożem i widelcem. Jednak w niektórych przypadkach, jak np. pałki z kurczaka, możemy pozwolić sobie na trzymanie w dłoniach mięsa. Spaghetti obowiązkowo jemy przy pomocy widelca, na który nawijamy makaron i łyżki, która nam w tym pomaga. Ziemniaków nie kroimy - rozdrabniamy

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania