(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wieniec pizzowy z pysznymi dodatkami to idealna przekąska na imprezę. Pizza zawijana w wieniec to idealny pomysł na świetny poczęstunek dla gości, ponieważ
Przepiski.plMiękka, soczysta pierś z kaczki otulona jabłkami. Kto się skusi? Powinnam raczej zapytać, kto odmówi? Jakiś czas temu dostaliśmy w prezencie od pani Alfredy z Głuska
IzaGotujeorzechy zaczną mocno pachnieć i lekko się zrumienią. Odstawiamy do ostygnięcia. Brokuł i jabłko dokładnie myjemy. Odcinamy od brokułu podstawę – grubą łodygę – i odrzucamy, albo zachowujemy sobie do zupy. Brokuł dzielimy na różyczki, a je dzielimy dalej odcinając same wierzchnie części z kawałkami łodyg. Wsypujemy naszykowane brokuły do miski. Jabłko zostawiamy skórce, dzielimy je na ćwiartki, pozbawiamy gniazda nasiennego(...)chłodzimy w lodówce. Tej sałatce bardzo dobrze zrobi kilkugodzinne chłodzenie – suszone owoce nasiąkną sosem i napuchną, a wszystkie składniki połączą się, uwydatniając pełnię swojego smaku. Wypróbujcie ją do kurczaka, indyka lub ryb – albo zabierzcie ze sobą do szkoły czy pracy na lunch. Wyjmijcie ją z lodówki na godzinę przed jedzeniem. SKŁADNIKI 350-400g brokułu (waga razem z łodygą) 100g
Karo in the KitchenKto kocha szparagi, na pewno zachwyci się bulionem z białych szparagów. Białe szparagi, biały ryżowy makaron . Bulion jest niezwykle klarowny. Moja propozycja do komunijnego
AZgotuj!Jakie przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne(...)misce/pojemniku wymieszać bułkę tartą, chrzan i masło na jednolitą, gęstą masę. Całość powinna być gęsta i miękka (trzeba nią nasmarować mięso). mięso - drób (ja użyłam dwóch piersi z kurczaka, ale większy kawałek będzie łatwiejszy do zwijania, myślę, że pierś z indyka lepiej się sprawdzi), który należy przeciąć prawie "do końca " w zdłóż i następnie lekko rozbić; Stronę, która będzie zwijana
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: 1 kg flaki wołowe krojone, 3 litry wywar drobiowo-wołowy, - w opisie zasmażka, 1 łyżeczka kolendra mielona, 1 łyżeczka kurkuma mielona, 1 łyżeczka gorczyca mielona
W Mojej Kuchni LubięHalo, halo, wiśnie wszędzie! Jak je wykorzystać? Jak je przerobić? Smok proponuje liczne pyszne potrawy i napoje z wiśni. Ciasta z wiśniami Sernik z wiśniami Tort
Bardzo Gruby Smokpudełka. :) kasza gryczana + kalafior + papryka + cebulka + kurczak + przyprawy (papryka ostra, sól, pieprz) Przepis identyczny jak powyżej. Zazwyczaj używam wcześniej upieczonej piersi z kurczaka, ale jeśli mam świeżą - kroję w kosteczkę i podsmażam na samym początku wraz z warzywami. 6. I na koniec - pudełko Na sam początek wystarczą zwykłe, plastikowe pojemniki na żywność. Brak(...)pudełek po dwu i trzykomorowe. Takie są idealne na dania obiadowe, bo umożliwiają umieszczenie wszystkiego w oddzielnych komorach. W sprzedaży są także specjalne pojemniki na płatki z jogurtem, czy zupy. Przy wyborze warto sprawdzić, czy pojemniki mają możliwość podgrzewania w mikrofalówce
Kuchnia EllieDzisiaj po raz kolejny lekka sałatka z tych "na szybko". Ulubiony tuńczyk w towarzystwie kukurydzy, białej fasoli i chrupiącej mieszanki Euforia od firmy Ziarenkowo, czyli godna uwagi alternatywa dla kurczaka i warzyw. Przyznam, że pierwszy raz od bardzo długiego czasu jadłam białą fasolę- zapas czerwonej zawsze mam w szafce bo wprost ją uwielbiam, więc zazwyczaj trzymałam się tego, co dobre(...)diecie. Ziarna, w zależności od odmiany, zawierają cynk, selen, żelazo i kwas foliowy oraz znaczne ilości białka roślinnego i błonnika. Wiele jest również sposobów ich przyrządzania- są składnikiem zup, zapiekanek, wegetariańskich odpowiedników gulaszu i pasztetu oraz sałatek, co u mnie zdarza się zdecydowanie najczęściej. Dzisiejsza sałatka to 317kcal w tym 36,8g białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów
peanutbuttermonsterflaczki drobiowe Pożywne, e sencjonalne danie z żołądków drobiowych to idealna propozycja na
Miód i pieprzNajczęściej gotuję większą porcję wywaru mięsno – warzywnego, (może być bazą wielu zup, sosów), i mogę go wykorzystać do innej potrawy. W czym tkwi tajemnica głębokiego smaku bulionu? Ja mam kila zasad dotyczących gotowania bulionu, których staram się przestrzegać: 1) Gotuję bez przykrycia, na małym ogniu. 2) Mięso zalewam zimną wodą. 3) Im dłużej gotowany, tym bulion bardziej esencjonalny(...)muszą znaleźć się jakieś kości). 5) Dodatek przypieczonej cebuli pogłębia smak, klaruje wywar i nadaje mu koloru. Składniki na bulion: 600 g porcji rosołowej wołowej 500 g podudzia z kurczaka 500 g fileta z kurczaka 4 l zimnej wody 200 g selera 150 g korzenia pietruszki 100 g pora 300 g marchwi 150 g cebuli 5 liści laurowych 7 kulek
Kierunekuchniaminut. Słowo "moghrabieh" w języku arabskim oznacza "potrawę z krajów Maghrebu" i odnosi się nie tylko do samego makaronu, ale także tradycyjnej potrawy przygotowywanej z jagnięciną lub kurczakiem. Przeglądając Internet dowiedziałam się, że kuskus izraelski i libański to nie jest dokładnie ten sam produkt. Różnią się one metodą wytwarzania, wielkością kuleczek i podobno czasem gotowania. Jest też kuskus palestyński(...)moghrabieh najbardziej podoba mi się konsystencja. Te małe perełki po ugotowaniu są sprężyste i dają przyjemny opór pod zębami. Dobrze sprawdziły się we wspomnianej sałatce, ale z pewnością zupy, gulasze i dania z sosem także zyskają dzięki ich dodatkowi. Syrop daktylowy To mój ulubieniec! Oszalałam na jego punkcie od pierwszego spróbowania. O syropie daktylowym usłyszałam po raz pierwszy
Chilli Czosnek i Oliwacebula będzie już złocista wsypać mąkę pszenną (1 łyżka) i stale, energicznie mieszając, podsmażać jeszcze przez krótką chwilę, aż mąką delikatnie się zarumieni. Tak przygotowaną zasmażkę wlać do zupy borowikowej. Energicznie wymieszać, gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Zestawić z ognia. Do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Sos wlać do garnka(...)danie, lub dla 4 jako dodatek np. do mięsa, czy ryby. Sos należy przygotowywać równocześnie z gotowaniem makaronu. Makaron można wzbogacić o pokrojonego w kostkę i podsmażonego z cebulą kurczaka. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskafamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 5 szt. czerwonej papryki 5 średniej wielkości ziemniaków 2 marchewki kawałek selera 2-3 cebule 2 ząbki czosnku lub łyżeczka czosnku granulowanego 4-5 łyżek papryki mielonej słodkiej wędzonej(...)wrzucić do wywaru dodać również koncentrat oraz poszatkowany świeży lubczyk. Całość gotować do miękkości na małym ogniu. Pod koniec gotowania doprawić jeśli istnieje taka potrzeba, dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Zupa powinna mieć wyrazisty smak, lekko pikantny. 16.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
W garach u Gosi