Post Bigos staropolski – tradycyjny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Leczo rybne a’la Seko pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Muszle makaronowe (conchiglioni) z mozzarellą, mascarpone, ricottą i parmezanem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojechłodnik pomidorowy może być aromatyczny? Oczywiście jeżeli koncentrat pomidorowy Pudliszki połączymy z anyżem, krewetkami i koprem włoskim. Pomidory i pomarańcza to idealne połączenie na niecodzienny smak. W zupie połączyłam passatę pomidorową Pudliszki, koncentrat Pudliszki oraz ananasa i pomarańczę. Wszystko wyszło idealne! Składniki: 1 ananas 1 szkl. passaty pomidorowej Pudliszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 1/2 suszonego chilli sól
Kuchnia w oparachroku. Jest w niej mięso mielone, kapusta, koncentrat pomidorowy, ryż oraz tradycyjne przyprawy. Jak się ją gotuje zupę gołąbkową? Sposób jest prosty, a zupa jest błyskawiczna. Zupowa lista składników jest krótka, a wszystkie produkty kupisz w każdym sklepie spożywczym Do przygotowania zupy używamy bulionu przygotowanego z domowej bulionetki , może być też rosół, ale jak się Tobie spieszy to może być(...)bulion bez wzmacniaczy smaku, czy innych chemicznych dodatków, oraz dużej ilości soli. Zupa gołąbkowa z tego sprawdzonego przepisu jest tak łatwa, że musi się udać. Gotowałam ją już wiele razy i zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Polecam też przepisy na ulubione zupy polskie i nie tylko. Zupa gołąbkowa, składniki: 250 g mielonego mięsa wieprzowego 1 mała kapusta pekińska
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZupa krem z pomidorów....pyszna .. 500 g pomidorów 1 cebula 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 30 ml oliwy z oliwek 600 ml bulionu sól(...)pieprz grzanki Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Pomidory umyć,zdjąć skórkę, pokroić w cząstki.Przełożyć do garnka, dodać oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz.Zalać bulionem i wymieszać.Gotować około 20 minut. Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku czerwoną papryką. Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i np z grzankami
Moje domowe kucharzeniewęgierską z tego przepisu robię już od wielu lat – jest to jedna z moich ulubionych zup. W smaku nieco podobna do lecza, ma intensywny paprykowo - pomidorowy smak złamany nutą kminku. Zupę trzeba przygotowywać ściśle według przepisu, kiedyś idąc na skróty pominęłam podsmażanie ziemniaków i smak nie był już niestety taki sam. Wypróbujcie :) Przepis pochodzi z książki(...)paprykę i wszystko podsmażam przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podsmażone składniki przekładam do gotującego się bulionu, dodaję koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i gotuję aż ziemniaki staną się miękkie. Gorącą zupę wylewam na talerze. Można dodać wtedy po łyżeczce śmietany oraz całość oprószyć posiekaną natka pietruszki. Zupa węgierska gotowa. SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Możeczerwonej soczewicy 3/4 szkl. drobnego makaronu 300 g kiełbasy wieprzowej 1 cebula 2-3 marchewki 1 korzeń piertuszki 1/2 papryczki chili (lub więcej, jeśli zupa ma być ostrzejsza) 400 g passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1/3 łyżeczki kminu natka pietruszki 2 l bulionu warzywnego (lub wody) sól pieprz oliwa Wykonanie: Cebulę oraz papryczkę chili posiekać(...)przesmażyć z warzywami. Dodać bulion (ew. wodę), przepłukaną na sitku soczewicę, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut. Następnie dodać makaron i gotować zupę do jego miękkości. Dodać do zupy przyprawy, passatę pomidorową i gotować przez 10 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki
zadanie-gotowanieskończył trzydziestkę, kocha zupę bezgranicznie. Nie wiem dlaczego tak jest. W związku z powyższym zapraszam dziś na rozgrzewającą, w ten piękny zimowy dzień, ogonową. Oczywiście moja zupa nie ma nic wspólnego z oryginałem, gdzie podstawowym składnikiem są ogony wołowe, które zalewa się wodą z dużą ilością warzyw i długo gotuje. Taki wywar, należy zaprawić koncentratem pomidorowym. Pamiętam doskonale(...)marchew w kosteczkę) 1 łyżkę masła rozpuścić w rondlu ( garnku, w którym będziemy gotować zupę), dodać por, smażyć 3 min, dodać pozostałe warzywa oraz przyprawy. Całość zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Garnek zdjąć z palnik, zupę zaprawić koncentratem pomidorowym wymieszanym ze śmietaną i łyżką wazową wywaru. Do gotowej zupy dodać drugą łyżkę masła i przeciśnięty
pieprzny smaczekgłówki kapusty włoskiej 4 średnie marchewki mały por 2 pietruszki koperek pół małego selera garść żółtej fasolki szparagowej słoik domowego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz 4 nieduże czerwone buraki śmietana do zup listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sok z cytryny Przygotowanie Rosół przecedziłem. Wszystkie warzywa obrałem i umyłem. Buraki pokroiłem w kostkę. Kapustę poszatkowałem(...)pietruszkę, por ). Do rosołu dodałem najpierw buraki, marchewkę i pokrojone w dużą kostkę ziemniakami. Podgotowałem, następnie dodałem fasolę, przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami oraz łyżkę koncentratu pomidorowego. Śmietanę zahartowałem zupą. Wlałem do zupy. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem posiekany koperek. Zakwasiłem sokiem z cytryny. Gotowałem na wolnym ogniu jeszcze ok. 15 minut. Taka zupa jest
R'n'G KitchenLubię czasami zrobić coś inaczej, poeksperymentować. Nie miałam w domu pomidorów, a zupa mi się pomidorowa zamarzyła. Wykorzystałam więc pomidory w puszcze i passatę pomidorową. W połączeniu z aromatycznym wywarem mięsno-warzywnym i dodatkami tj. świeża bazylia, zupa wyszła przepyszna. Cóż... wyszło jej też całkiem sporo. SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka 4 skrzydełka z kurczaka 4 liście laurowe(...)korzenia selera 1 korzeń pietruszki 1 łodyga lesera naciowego 2 marchewki garść świeżych liści bazylii pęczek natki pietruszki 1 puszka pomidorów krojonych 1 passata pomidorowa (700 g) 1 łyżka śmietany 12% 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz 300 g białego ryżu WYKONANIE Do dużego garnka włożyć umyte udka i skrzydełka z kurczaka. Następnie dodać liście laurowe, ziele
Passions hobbies lifewieczorem zalanej wodą + 5 cm niż poziom fasoli ) 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczka papryczki chili 0,5 litra sosu pomidorowego 1 litr wody pieprz Wieczorem zalałam fasolę wodą ( ja gotowała zupę rano przed pracą :)), a rano wstawiłam ją do szybkowaru i zagotowałam. Czosnek, cebulę, marchewkę i pietruszkę obrałam i drobno pokroiłam(...)połączyła podsmażyłam na tej mieszance warzywa wraz z chili i kuminem. Po chwili dolałam wodę i dodałam odcedzoną ugotowaną fasolę pogotowałam zupę około 10 minut, dodałam sos pomidorowy zagotowałam, doprawiłam pieprzem i zupa gotowa. Pysznie, smacznie i ciepło ! Zupa fasolowa
Kuchnia na wzgórzupokrojoną marchewkę i mięso. Zagotuj zupę jeszcze kilka minut. Jeśli lubisz zabielane zupy na koniec do zupy dodać śmietankę i zagotować jeszcze chwilkę. Po wyłożeniu zupy na talerz dodaj drobno pokrojony koperek bądź pietruszkę. Jeśli lubisz ogórki kiszone, to polecam wykonanie ich samodzielnie z mojego ulubionego przepisu na ogórki kiszone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa ogórkowa przez Paulina(...)Zupa ogórkowa – najlepszy przepis Jedna z najpopularniejszych zup gotowanych w polskich domach to zupa ogórkowa . Przepis na zupę ogórkową jest na prawdę prosty a jeśli masz gotowy rosół to wykonanie jej zajmuje właściwie kilkanaście minut. Zupa z kiszonymi ogórkami to zupa, która kojarzy mi się z dzieciństwem, obiadkami u babci na wsi. Jako dodatek do zupy ogórkowej na rosole
To Musisz Wiedziećpaprykowa i bardzo aromatyczna zupa. Żadnych pieczarek i kiszonych ogórków – to dwa typowo polskie dodatki, którymi prawie wszyscy z uporem maniaka psują i wypaczają smak tej zupy. Żadnego przecieru pomidorowego! To nie pomidorowa z mięsem i warzywami – pomidor używany jest tu do lekkiego zakwaszenia, a nie do budowania głównego smaku. Oryginalną gulyasleves robi się naprawdę prosto – zobaczcie(...)drobną kostkę. Wrzucamy pomidora na patelnię z resztkami po smażeniu, lekko solimy i pieprzymy, smażymy, aż pomidor się rozpadnie i ¼ wody z niego odparuje. Zostawiamy pomidorową pulpę na patelni i dodajemy ją do zupy dopiero wtedy, gdy ziemniaki będą prawie miękkie. Po dodaniu pomidora całość gotujemy razem jeszcze 5-6 minut. Próbujemy – ponownie doprawiamy. Jeszcze odrobiną słodkiej lub ostrej
Karo in the Kitchenlubi pomidorowej, łapka w górę? My uwielbiamy, ale my uwielbiamy też wszystkie zupy. Z ryżem przywołuje wspomnienia dzieciństwa, wy też macie takie skojarzenia? Jak pomidorowa to z ryżem, jak rosół to z domowym makaronem? Bo tak się jadało u babci?! Pomidorowa to ulubiona zupka wszystkich dzieci i zazwyczaj tak jest że jak inne zupy nie są pomarańczowe(...)blee ;-) Mojemu synkowi nie każda wersja pomidorowej smakuje, dla niego najlepsza jest taka na passacie i śmietanie z makaronem. Kochani przepisy jakie dla was publikuję są to dania przygotowane dla mojej rodzinki 2+1, więc ich gramatura może być niewielka, ale pamiętajcie że zawsze możecie zwiększyć dwu lub trzykrotnie ilość składników. Składniki: - mała puszka pomidorów pelati
Życie zaczyna się w kuchni