Zapiekanka makaronowa z sosem z pieczonych pomidorów, usmażonej cukinii z tymiankiem i parmezanowym sosem beszamelowym. Sycące danie bez mięsa, świetne na obiad lub kolację. Polecam w
Moja DelicjaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone w piekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte i
Marta GotujeSkładniki: 5 kg podłużnych polnych pomidorów łyżeczka cukru 2 łyżki soli kamiennej Sposób wykonania: Pomidory myjemy i kroimy na małe części (kształt jest bez znaczenia). Wrzucamy
Qchnia po prostuwarstwy oddzielam papierem do pieczenia, aby pierogi się nie posklejały) i schować do lodówki. Do pierogów wykorzystuję obrane i zamrożone mięso z kości schabu, na których gotowana była zupa np. pomidorowa
Na Ciasteczkowych PapierachPlacki w wersji drobiowej o wiele bardziej mi smakują niż w wieprzowej. Tak też więc postanowiłam, że placka po zbójnicku zrobię pod siebie bo mój tata
Kuchnia VikiDzisiaj mamy dla Was przepis z książki, która ostatnio trafiła w nasze ręce. To „Strączki” Marii Banach, gdzie znajdziemy prawie setkę przepisów ze
Kuchenne WariacjeDzisiejszy przepis to nasza propozycja jak zrobić coś z niczego. Mając do dyspozycji trochę mielonego mięsa, pęczek włoszczyzny i znalezioną w otchłani kuchennej szafki puszkę pomidorów
W kuchni KatieNa straganach jest teraz mnóstwo pysznych i świeżych warzyw, z których warto korzystać zatem zapraszamy Was na gulasz z indyka z fasolką szparagową,
Kuchenne WariacjeJeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasz makaron z sosem mięsno warzywnym – szybkie i pyszne danie :) Składniki na
Kuchenne WariacjeSkładniki: na 4 porcje 500g mięsa mielonego z i ndyka 250g pieczarek pęczek dymki 0,5 kubka tartego sera dojrzewającego twardego np.: Parmigiano Reggiano 0,5
Luźna KuchniaZostało Wam trochę ryżu po wczorajszym obiedzie? A może kawałki kurczaka a’la gyros? Marchewka z groszkiem? Surówka? Papryka? Sos pikantny? Wszystkiego tego możecie użyć
Proste-przepisy.plPróbowaliśmy już kilku pizz bezglutenowych robiąc i sami i z różnych przepisów z książek (na zdjęciu była piękna pizza a po dokładnym przyjrzeniu
Kuchenne WariacjeTym razem mamy dla Was propozycję z kuchni francuskiej, a jest nią wołowina bourguignon (wołowina po burgundzku). Oczywiście przy tak dobrej kuchni nie
Kuchenne WariacjeBardzo pyszny obiadek wyszedł, szybko i smacznie. Uwielbiamy gołąbki, ale czasami nie mam tyle czasu, żeby przygotować moje ulubione gołąbki. Na głęboką patelnię wlać trochę oleju
Kuchnia Pokoleń