Hiszpańskie gazpacho z surowych pomidorów, ogórków i papryki to świetny chłodnik na upalne dni. Dodatkiem jest białe pieczywo, czosnek oraz ocet winny. Prosty w przygotowaniu, z kilku świeżych składników, orzeźwiający, pyszny. Gazpacho możesz przygotować wcześniej i trzymać w lodówce, podać gdy przyjdą goście. To pyszny warzywny chłodnik, który idealnie smakuje podany na zimno w ciągu dnia. To także super pomysł na płynną i zdrową przekąskę. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na hiszpańskie gazpacho. Gazpac... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...