Tureckie pierogi manti

Tureckie pierogi manti

Tureckie pierogi manti

Małe pierożki manti z ulubionym mięsem w środku oprócz wieprzowiny. Może być cielęcina, wołowina, jagnięcina czy indyk, będą wspaniała. Idealne są na sosie, gęstym, pomidorowym albo jako dodatek do zupy np. rosołu. Najpierw trzeba zrobić farsz a potem to tylko lepienie zostaje, będą wspaniałe. Podczas gdy ciasto na pierogi odpoczywa, ja robię farsz bo i jego szybko się robi. I tak pyszne pierożki lądują na talerzu suto polanym sosem pomidorowym a zjadającym cieszą się buzie i proszą o dokładki. Tureckie pierogi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.