Rozgrzewająca zupa boczniakowo pieczarkowa na bazie gęstego koncentratu pomidorowego Winiary. Zupa jest lekka, aromatyczna lekko ostra. Podaję ją z szaszłykami z naleśników pomidorowych zrobionych też na bazie koncentratu. Moja porcja zupy okazała się za mała bo tak rodzinie smakowała. szaszłyki: 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 5 łyżek pomidorowa koncentrat z przyprawami Winiary 3 łyżki wody gazowanej szczypta soli
wesoła kuchniaSkładniki – porcja dla czterech osób: 1 litr bulionu, 400 gram pieczarek, 400 gram ziemniaków, cebula, 1 łyżka masła, 200 gram śmietany %, sól, pieprz do smaku
Coś bym zjadłazupa ze śmietaną jest taka wykończona :) Pamiętajmy, że przy zabielaniu zupy należy najpierw śmietanę zahartować. Sposób hartowania śmietany opisywałam już wielokrotnie na blogu przy okazji przepisów na inne zupy - brokułową , pieczarkową , ziemniaczaną na boczku , ogórkową , pomidorową . Trzeba więc pamiętać, aby nie wlewać śmietany do gorącej zupy, tylko odwrotnie: łyżkę śmietany wlać do kubka i do niej dodać chochelkę gorącej
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCzas na pożywną, zimową zupę kremową z pieczarkową wkładką. Jest to zmiksowana zupa brokułowa z dodatkiem plasterków pieczarek, które sprawiają, że jej struktura jest gęsta i sycąca. W sam raz na styczniowe chłody, a równocześnie jest to dobry pomysł na przemycenie brokuła dla niejadków. Zupa mega-nie-fotogeniczna niestety, bo pieczarki po przetworzeniu są bardzo nieciekawe, Składniki: ? 1 mały
To co kochamCzas na pożywną, zimową zupę kremową z pieczarkową wkładką. Jest to zmiksowana zupa brokułowa z dodatkiem plasterków pieczarek, które sprawiają, że jej struktura jest gęsta i sycąca. W sam raz na styczniowe chłody, a równocześnie jest to dobry pomysł na przemycenie brokuła dla niejadków. Zupa mega-nie-fotogeniczna
To co kochamSkładniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 500 g pieczarek; Białe części 2 średnich porów; 125 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 750
Gospodyni Miejskamięsem i soczewicą to mój pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego, kolorowej papryki i soczewicy. Lubię dodawać mięso mielone do zup, powstają wtedy pyszne, ale niestandardowe zupy typu: zupa meksykańska, pomidorowa, czy pieczarkowa. Prosta i smaczna zupa, taki mój polski bogracz tylko, że z soczewicą i zmieloną wołowiną. Kuchnia węgierska obfituje w potrawy z papryką. To właśnie ona nadaje daniom
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMiała być zupa krem pieczarkowa, ale dojeżdżając do domu zmieniłam zdanie:D Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 1 jajko 2 piersi z kurczaka pieczarki 400ml śmietany 12% sól, pieprz,cebula pestki dyni, masło, świeża pietruszka Zmielone ugotowane ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki i jedno jajko
MarciochaKucharzyzupę. Mama stwierdziła, że sos jest o niebo lepszy. Ja ugotowałam zupę, która jednak nie wprawiła mnie w zachwyt. Lubię zupę mocno grzybową, a ta przypominała mi pieczarkową. Te dwie zupy to dla mnie totalnie co innego. Dodatkowo grzyby te nie są całkiem miękkie, ale chrupkie. Podaję jednak przepis, gdyż każdy ma inne upodobania smakowe i dla kogoś zupa
Karola gotujePęczak bardzo zasmakował nam w zupach. Robiłam już pieczarkową , jarzynową i krupnik a teraz polecam jedną z naszych ulubionych zup czyli szczawiową. Zupa szczawiowa z pęczakiem jest gęsta i bardzo pożywna. W takim wydaniu smakuje nam bardziej niż z ziemniakami. składniki: ok 2,5 l bulionu, u mnie drobiowy ok 300 g świeżego szczawi 1 marchewka 250 g pęczaku
Monia miesza i gotujePowiem szczerze, że w moim rodzinnym domu, zupy ze świeżych grzybów się nie robiło. Nie, przepraszam, wyjątek stanowiła pieczarkowa, całkiem dobra zupa Jednak jeśli mamy na myśli takie prawdziwe grzyby, dostępne pod koniec lata i jesienią, to takiej zupy nie jadaliśmy. Oczywiście, jedliśmy zupę z suszonych grzybów w Wigilię. No i powiem szczerze, że ja preferuję zupy grzybowe
Mieszam w GarnkuZimno nadal jest, więc się rozgrzewam kolejną zupą, tym razem pieczarkowa urozmaicona moimi faworyzowanymi pulpetami. Bazując na pieczarkowej, którą znalazłam tu , użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by była zupa krem. Zaraz po pomidorówce dodaję ją do moich lubionych. Składniki 300 g mięsa mielonego z indyka 2 pietruszki 2 marchewki 1/2 pora 2 kostki rosołowe
pink envelopePieczarkowa to zdecydowanie moja ulubiona zupa, ale odkąd zrobiłam ten krem, to nie wiem którą z tych zup kocham bardziej! <3 Pieczarki mogłabym pochłaniać w ilościach niebotycznych, a gdy przyszła jesień postanowiłam z nich przyrządzić zupę krem. Kiedyś już mierzyłam się pieczarkami w takiej zupie i efekt mnie nie zadowolił. Zupa była zbyt gęsta i mdła. Kolejne podejście
Cooking MonsterPieczarkowa to zdecydowanie moja ulubiona zupa, ale odkąd zrobiłam ten krem, to nie wiem którą z tych zup kocham bardziej! <3 Pieczarki mogłabym pochłaniać w ilościach niebotycznych, a gdy przyszła jesień postanowiłam z nich przyrządzić zupę krem. Kiedyś już mierzyłam się pieczarkami w takiej zupie i efekt mnie nie zadowolił. Zupa była zbyt gęsta i mdła. Kolejne podejście
Cooking Monster