Włoch). W obu bazą jest makaron i fasola, ale południową wersję wyróżnia dodatek pomidorów i całkiem inna konsystencja. Pasta e fagioli z regionu Veneto to w zasadzie bardziej gęsta zupa-krem z makaronem. Obie są przepyszne, ale naszym zdaniem wygrywa wersja północna. Pierwszy raz spotkaliśmy się z nią w Treviso, w Trattoria Toni del Spin , również w wersji wegańskiej (czasem(...)liści laurowych i rozmarynu, a do garnka przekładamy podsmażone wcześniej warzywa razem z oliwą. Całość miksujemy blenderem na gładką papkę (nie przejmujmy się zbytnio konsystencją, ta może być od zupy-krem po rzadki budyń, my wolimy raczej coś pośrodku; w razie potrzeby wlewamy kilka łyżek wody ). Do tejże papki następnie dodajemy odłożoną wcześniej na bok fasolę, przyprawiamy pieprzem (ewentualnie również
Roślinożerni urlopowiczezrobienia smoothies z twardych owoców i warzyw nie nadaje się blender- łapka (immersyjny). Zastanawialiście się kiedyś czemu ma taki, a nie inny kształt? Został zaprojektowany z myślą o zupach kremach i emulsyfikacji sosów – miksery tylko mieszały, nie cięły, a wkładanie wąskiego i wysokiego narzędzia do garnka lub kubka ułatwiało manewrowanie, mieszanie, cięcie lub ubijanie zawartości. Mój ulubiony sposób na buraka(...)gwałtownie nie opada. Używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje – jednym przyciskiem. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez
Karo in the Kitchenpodniebienia. Ostatni z olejów smakowych, który jest godny polecenia, to olej z papryczką chili. Z uwagi na to, że jest pikantny, to będzie stanowił idealne połączenie z rozgrzewającymi zupami krem, zupą meksykańską, carpaccio, grillowanym mięsem oraz pieczonymi warzywami. Wielbiciele ostrzejszych smaków mogą wybierać ten olej do marynowania mięs. Smakowe oleje w sprayu – dlaczego warto po nie sięgnąć? Sztuka
kruche babeczkiZupa pomidorowa to zdecydowanie jedna z ulubionych propozycji dorosłych i dzieci. Zwłaszcza dzieci. U nas w domu swego czasu hitem okazała się zupa z pieczonych pomidorów. Tym razem prezentuję alternatywną,… Artykuł Zupa krem ze smażonych pomidorów pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikZupa Krem z Zielonego Groszku jest niesamowicie smaczną i szybką w wykonaniu potrawą. Można ją zrobić zarówno z groszku mrożonego, jak i świeżego. Mnie akurat zostało w zamrażarce sporo zielonych kulek, które z powodzeniem wykorzystałam na poniższy krem.. Na zupę potrzebujemy tylko troszkę czasu, a także... ok. 400g zielonego groszku ok. 500ml bulionu
Fit Wyspamałej przerwie, wracam do Was z prawdziwym, sezonowym rarytasem. Wyjątkowo delikatną zupą-krem z białych szparagów, która sprawdzi się zarówno na wyjątkowe okazje jak i na co dzień. Cudownie lekka z subtelnie słodką nutą, zachwyca nas za każdym razem, kiedy tylko ją przygotuję. Do jej przyrządzenia potrzeba naprawdę niewiele: pęczek świeżych białych szparagów oraz kilka szalotek, których w tym przypadku
Fitsweet.mepokrojony czosnek, sól pieprz. Dusimy około 20-30 minut. Dodajemy śmietanę i blendujemy zupę. Do zupy dodajemy kleks (lub serduszko ) śmietany 18% i pesto. Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa z bazyliowym pesto pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plZupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml mleka 2 ziemniaki 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1/2 cytryny 1 szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz biały do smaku 1 garść startego parmezanu świeże zioła do ozdoby
Wino Francja KuchniaZupa krem z białych szparagów podana z gotowanym jajkiem Proporcje na 3 osoby: Składniki: 500 g białych szparagów 2 jajka ugotowane na pół twardo 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml mleka 2 ziemniaki 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1/2 cytryny 1 szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz biały do smaku 1 garść startego parmezanu świeże zioła do ozdoby
Wino Francja Kuchniamałej przerwie, wracam do Was z prawdziwym, sezonowym rarytasem. Wyjątkowo delikatną i aksamitną zupą-krem z białych szparagów, która sprawdzi się zarówno na wyjątkowe okazje jak i na co dzień. Cudownie lekka z subtelnie słodką nutą, zachwyca nas za każdym razem, kiedy tylko ją przygotuję. Do jej przyrządzenia potrzeba naprawdę niewiele: pęczek świeżych białych szparagów oraz kilka szalotek, których
Fitsweet.meszybki obiad polecam Wam "wiosenną" (przynajmniej z koloru) zupę krem z brokułów, z groszkiem ptysiowym, odrobiną śmietany i sera feta. Czytaj więcej
Ana Mari's worldwkładam ją do garnka z ugotowanymi warzywami. Dodaje także czosnek wyjęty z folii. Blenduję całość. Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną. Podaję z kleksem śmietany i listkiem bazylii. Artykuł Zupa krem z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pldania i duży obiad dla 5 osób (pierogi nawet zostały). Pysznie i ekonomicznie. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne zupy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na zupy kremy – zupa kurkowa – kalafiorowa – przepis na kwaśnicę – zupa pieczarkowa – zupa jarzynowa – najlepsza ogórkowa rosół z kaczki PRZYGOTOWANIE: 2 h SKŁADNIKI: – kaczka
nietylkopasta.pl