Pasztet świetnie nadaje się do mrożenia. Pozostały z gotowania rosół można zamrozić lub ugotować na nim bardzo prosty i szybki krem z cukinii ( przepis tutaj>>> ), pyszną pomidorową ( przepis tutaj>>> ), albo klasyczną zupę ogórkową na rosole ( przepis tutaj>>> ). Mam nadzieję, że przepis na pasztet drobiowy spodoba się Tobie i Twoim bliskim:) Korzystaj
Moja Książka Kucharskakremem. Dla jednych będzie to krem czekoladowy, dla innych kokosowy, inni lubią budyniowy. U mnie tym razem orzeszki z kremem z orzechów włoskich z kawowym twistem. Oryginalny krem w składzie ma dodatek alkoholu. U mnie orzeszki będą wcinać dzieci, więc musiałam obyć się bez niego. Ale taki orzechowy krem był mdły i zwyczajnie ciężki w smaku. Dosypałam do kremu(...)skorupki orzeszków w opiekaczu lub specjalnej patelni Krem Orzechy włoskie zmielić, zalać wrzącym mlekiem. Odstawić do ostygnięcia Masło ubić na puch, dodając cukier puder. Do ubitego masła dodać wystudzone orzechy i proszek cappuccino. Wymieszać Napełniać masą skorupki orzeszków. Artykuł Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKrem z kukurydzy to zaskakująco pyszna i niezwykle prosta w przygotowaniu zupa. Ugotujesz ją dosłownie z kilku składników, a do tego nie potrzebujesz nawet bulionu. - można użyć kukurydzy z puszki - kilka propozycji na ciekawe podanie zupy - świetny przepis nawet dla osób początkujących
AniaGotuje.plsałata, szparagi, botwinka, kalarepa, zielony groszek, szczaw. A co pysznego z nich? Na przykład: – kompot z rabarbaru bez dodatku cukru, – antyzapalny krem z białych szparagów z kurkumą, – pyszna pasta z zielonego groszku, – zupa botwinkowa, – deser jogurtowo-jabłkowy, – kurczak z batatami i zielonymi szparagami, i wiele, wiele innych zdrowych pyszności. Dwa przydatne poradniki w prezencie
Natka PietruszkiZdrowa zupa pomidorowa z dodatkiem papryki która podbija smak. Można podawać jako krem z grzankami lub z makaronem. Jednak ja najbardziej lubie ją samą posypaną koperkiem i parmezanem. Składniki: 2 marchewki 1 średnia cebula 1 pasternak 1 papryka 400g passaty pomidorowej 200 ml wody 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka suszonego lubczyku 1 łyżeczka suszonego oregano
Mohiellatatrzańska, czyli szarlotka spod samiuśkich Tater Strudel jabłkowy Szarlotka z bezą i orzechami Szarlotka sypana Jabłka w cieście Placuszki z jabłkami Jabłkowe pagórki Zupa jabłkowa z makaronem Bursztynowa szarlotka Deser a'la szarlotka z kremem Mini-jabłeczniki Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym Składniki: 6 średnich jabłek o słodko-winnym smaku 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka miodu 1 łyżka
Obiad gotowysprawa, że zostałam przez brata obdarowana mini blenderem, więc cwaniaczę. Zabrałam malucha na wakacje i będę to robiła co roku. Dzięki niemu zrobiłam nie tylko tytułową zupę, ale także pesto do niej. Podstawą zupy jest mój poprzedni przepis na pomidorówkę . Zmieniłam jednak ryż na makaron, dodałam dwa inne składniki i wyszła gęsta pomidorowa z pesto i mozzarellą. Zjedliśmy(...)liść i ziele, gotujemy pod przykryciem około 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al dente, przelewamy go zimną wodą, odstawiamy. Po 15 minutach gotowania zupy, wyjmujemy z niej liść i ziele, całość miksujemy na gładki krem. Wlewamy z powrotem do garnka, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy cukier, zagotowujemy. Podajemy z makaronem, plastrami mozzarelli i pesto. Całość można przed podaniem jeszcze skropić
Kardamonovyowoce, ale możecie dać galaretkę lub skończyć na warstwie kremu poza sezonem. Krem możecie zrobić o dowolnym smaku, dzięki zmianie dodatków. U mnie są jagody, ale mogą być maliny, borówki, truskawki, kawa czy też brak dodatków. A krem pochodzi z przepisu na krem od teściowej. Jakoś tak podchodziłam do tych kremów budyniowych nieco opornie. Zawsze mi coś nie grało(...)czas miksując. Na koniec dodajemy owoce i również wmiksowujemy w krem, Na ostudzony spód ciasta wykładamy krem, na wierzchu układamy owoce i podprażone na suchej patelni płatki migdałowe, ścieramy na całość kawałek czekolady gorzkiej. Artykuł Tarta z kremem jagodowym i owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprzez 15-20 minut. Sprawdź, czy soczewica jest miękka i zmiksuj lekko blenderem ręcznym. Możesz przed podaniem posypać świeża kolendra i pieprzem. Dodatkowo: Zupa może zostać kompletnie nie zmiksowana, albo możesz zrobić z niej krem. Zależnie od tego, jak lubisz. Dodawaj inne warzywa, jak szpinak, cukinia, czy papryka. Jest to idealny posiłek do pracy, lub szkoły. Podwój składniki
Lejdi of the housedomu i ogrodzie Cieciorella - domowa nutella z ciecierzycy (bez cukru, bez mleka) autorka: RodzinnieRoślinnie | blog: Rodzinnie Roślinnie ZUPY Zupa marchewkowa z jarmużem i grochem autorka: RodzinnieRoślinnie | blog: Rodzinnie Roślinnie Krem z groszku à la Nigella autorka: pozielonemu | blog: POZIELONEMU. Wegetariański blog kulinarny. DANIA OBIADOWE Masa ziemniaczano-groszkowa
Weekendy w domu i ogrodzieDynia z mlekiem tworzą bardzo smaczny duet, który chętnie wykorzystuję w słodkich koktajlach oraz zupach. Czasem są to pikantne zupy na mleku kokosowym, a czasem - tak jak poniżej - lekko słodkie kremy w sam raz na śniadanie. Kiedy dorzucimy do tego domowy makaron, to juz w ogóle poezja (a zarazem prostota!) smaku :) Czytaj więcej
Kasia Sarnakolor złoty. Wyjmujemy na papierowy ręczniczek. Jeszcze gorące obtaczamy w zwykłym cukrze. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/wloskie-paczki-kremem-cytrynowym/ MieszamWGarnku Artykuł Włoskie pączki z kremem cytrynowym – castagnole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuczasie kroimy pieczarki i dodajemy je do gotujących się ziemniaków. Gotujemy razem przez ok. 5-10 minut. Kremówkę hartujemy gorącym wywarem i dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneGotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Pod koniec dodać całą marchew. Gdy zmięknie, wyjąć ją, pokroić w kostkę i odłożyć. Do zupy dodać chrzan. Całość zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Podawać z kleksem śmietany, garścią pokrojonej marchewki i małymi kawałkami piersi kurczaka. Posypać posiekaną pietruszką. Smacznego
Zielona Kuchniawioskę Haitańską, jedliśmy trzcinę cukrową. Warto kupić przed zajechaniem do tej wioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana to piękny kraj, ludzie swojscy , bardzo
Pasje Jolki