Nie wzięłam na poważnie tytułu wpisu o kremie z pietruszki i gruszki na blogu Jadłonomia ;) Myślałam, że to jakiś żart i nawiązanie do tego powiedzenia;) Ale
Zdrowa Kuchnia Sowydrobną kostkę. Bulion zagotować, wrzucić ziemniaki oraz usmażoną cebulę. Gotować do momentu, aż ziemniaki zmiękną. Wlać wino, gotować jeszcze 3-5 minut. Dodać ser - zamieszać. Gotową zupę cebulowo-serową zmiksować na krem. Podawać z grzankami z chleba razowego. Smacznego
kolorowotorcikowomarchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 mały por ( biała część ) 3 ząbki czosnku 100ml śmietanki 30% 2 litry bulionu 2 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej, pieprz do smaku Przygotowanie zupy: Dynię, ziemniaki, marchew, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki, a czosnek przeciskamy przez praskę, lub ścieramy na drobnych oczkach. Na odrobinie oliwy, podsmażamy wszystkie warzywa przez(...)przesmażoną zawartość garnka bulionem, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa będą już miękkie, rozdrabniamy całość blenderem na gładki krem. Gotujemy jeszcze chwilkę, dolewamy śmietankę i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Gęstość zupy możemy modyfikować bulionem, dodając go więcej więcej, lub mniej, w zależności od tego jak gęstą zupę chcemy uzyskać Artykuł Zupa z dyni
NiePieprz.plgotujemy całość ok. 15-20 minut. Garnek zestawiamy z palnika i blendujemy zawartość na gładki krem. Ja używam do tego ręczny blender. Dodajemy kremówkę, sól oraz ksylitol (lub cukier) do smaku i ewentualnie dolewamy wody, do pożądanej konsystencji. W trakcie gotowania zupy obsmażamy na suchej patelni cieniutkie plastry boczku. Zupę podajemy z połamanymi plastrami boczku- chrupiącymi chipsami, posypaną szczypiorem
Smaczne Zdrowecieszyć. Ja tam się cieszę! Zupa - mimo, że nie była brokułowa - smakowała bosko... Użycie czasu przeszłego nie jest przypadkowe - nie ma już po niej śladu. Swoją drogą - to ciekawe, że czuję "potrzebę warzyw" wtedy kiedy czuję się ciężka, zmęczona i bez sił. Potrzebuję siły = potrzebuję warzyw --> warzywa = energia i siła ... hmm... Krem z marchwi i kury(...)marchwi woda 4 goździki 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2-3 łyżki curry w proszku szczypta imbiru 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne sól do smaku pieprz do smaku Krem z marchwi i kury z curry - sposób przygotowania: Udka umyj i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, listki laurowe, goździki i dużą szczyptę curry. Gotuj ok. 20 minut w celu uzyskania
Gary Bez dnaJednak jak mi coś w bańce drąży, to nie ma bata, że kiedyś wydrąży. Dziś w końcu udało się pomysł wcielić w życie, a raczej w zupę. Tacosy wprawdzie kitowe ze sklepu, ale krem od A do Z kukurydziany. Z ostrością nie przeginałam, bo cyckuję cały czas i nie chcę, aby Gizmo dziurę w pampersie wypierdział. A Stwórca(...)wszystko się ułoży ;) Na koniec podgrzaną rozlałam do miseczek, wierzch chlusnęłam łyżką chili w płynie ( jakiś norweski wynalazek ) i podałam z kitowymi tacosami ;) Tacosy przygotowałam w czasie wystudzania zupy. Wystarczyło tylko rozkminić norweską instrukcję i podsmażyć mięso mielone. Banał ;) W dużym skrócie: do mięsa dodałam zawartość torebki A, zalałam zawartością torebki B i wymieszałam. Tacosowe muszelki podpiekłam, a następnie wypełniłam
bastalenarównież czas, gdy nasze organizmy domagają się bardziej kalorycznych i rozgrzewających potraw. Świetnym pomysłem na zimowy obiad może być dzisiejszy krem z białych warzyw. Jest lekki i aksamitny, a jednocześnie bardzo sycący i rozgrzewający. Jako dodatek do zupy zaproponowałem Wam prażone pestki słonecznika. Ale możecie również przygotować go z pestkami dyni. A dla tych co nie przepadają za ziarnami(...)całość się zeszkli, dodajemy do gotujących się warzyw. Gdy warzywa zmiękną zestawimy je z palnika. Wyławiamy liście laurowe i ziele angielskie. Za pomocą blendera miksujemy całość na gładki krem. Dodajemy śmietanę i ponownie blendujemy ze sobą wszystkie składniki. Krem ponownie wstawiamy na ogień. Doprawiamy solą i pieprzem. Krem zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Serwujemy z prażonymi pestkami słonecznika i odrobiną
kulinarnyJajuż od pierwszego dnia). Termorobot ICoook firmy MPM to wielofunkcyjne urządzenie z funkcją WiFi. A co można w nim przygotować? Tak naprawdę wszystko, od zimnych po ciepłe dania, kremy, pasty kanapkowe, desery, koktajle, likiery, zrobimy w nim też proste rzeczy takie jak gotowanie ryżu, jajek na miękko lub twardo, ubicie śmietany, masła ... oj wiele można tu wymieniać. Funkcje(...)stali nierdzewnej o pojemności max 3,5 l (użytkowa 2,3 l) * nóż do siekania, wyrabiania i blendowania * mieszadło do mieszania zup i innych potraw * motylek do ubijania masła, majonezu, piany z białek i lekkich kremów * naczynie do gotowania na parze z pokrywą i tacą * koszyk do gotowania produktów sypkich, np. kasz czy ryżu * dwustronna, pełna tarcza do krojenia
Zrób to smacznieSezon szparagowy czas zacząć! Pyszny i aromatyczny krem poleca się na jeszcze mroźne dni. Składniki 400 g zielonych szparag 2 marchewki 1 mała pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 ziela angielskie 2 l wody sól pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1. Na początek przygotowujemy aromatyczny wywar. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy(...)szparag usuwamy zdrewniałe części, odcinamy główki. Resztę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do wywaru. 5. Główki smażymy na maśle. Zostawiamy kilka do dekoracji. Pozostałe dodajemy do zupy. Kiedy szparagi będą miękkie, dorzucamy poszatkowaną natkę pietruszki. Całość blendujemy. Ewentualnie doprawiamy. 6. Zupę podajemy z grzankami. Smacznego! Reklamy __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initSlot('atatags-26942-5ab0102b8d6a7', { collapseEmpty: 'before', sectionId: '26942', width
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyjest to połączenie idealne! Kawałki w miarę szybko zaczęły rozmiękać a smak gryki i kapusty w słodkawym kremie warzywnym stanowiły ciekawą feerię smaków. Podsumowanie: Jak widzicie wzbudziły w nas skrajne emocje. Nie wiemy jak pierwsza wersja smakowałaby w zupie ale to nie zmienia faktu, że obie jedzone solo odebrałyśmy inaczej. Zdecydowanie chlebek z kapustą i chia chętnie kupiłybyśmy
Candy Pandasserowo brokułowa , doskonała , gorąca i rozgrzewająca . Kremowa i aromatyczna , jako zupoholiczka jestem jej absolutną fanką . Doskonała na jesienne i chłodne wieczory , kiedy za oknem ponuro i buro… Taka zupa to wtedy prawdziwa , miseczka szczęścia .. Prostota wykonania , delikatność smaku , to wszystko przemawia za tym żeby ją zrobić , chociaż raz składniki : 1 brokuł 2 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku(...)wrzenia . Doprawiamy solą do smaku i gotujemy aż warzywa zrobią się miękkie . Następnie wrzucamy serki , doprawiamy pieprzem i blendujemy blenderem na gładki krem . Serwujemy na gorąco z prażoną cebulką lub bekonem Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa serowo brokułowa pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPołączenie dyni z mlekiem kokosowym? Czemu nie! Miałam niezmierną ochotę spróbować dyni na sposób orientalny - efekt? Rewelacja! Pyszny, gęsty krem z dyni na spokój tajski - z kokosem i limonką, delikatnie ostry - jednym słowem raj dla podniebienia! Gorąco polecam! 1 mała dynia (1kg po obraniu i usunięciu pestek) 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2cm świeżego korzenia imbiru 2 łyżeczki(...)starty korzeń imbiru. Gdy cebula zmięknie dodać czerwonej pasty curry, chwilę przesmażyć, dodać dynię, zalać bulinem i mlekiem kokosowym (3/4 puszki). Kłącza trawy cytrynowej rozgnieść i używać do mieszania zupy, w ten sposób najlepiej wydobywa się z niej smak i aromat. Zupę gotować aż dynia będzie miękka. Pod koniec gotowania zacząć doprawiać: spróbować czy zupa jest wystarczająco kokosowa, jeżeli
Codzienne GotowanieProponuję dziś przepis na pyszne i proste ciasto cappucin o. Jest to ciasto na biszkopcie kakaowo-kawowym z lekkim kremem śmietankowym o smaku cappucino . Biszkoptu nie
Kawa z mlekiemDziś przedstawiam przepis na przepyszny deser - ptysie z kremem budyniowym . Jest to dość czasochłonna operacja, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie słodkościowe
Kawa z mlekiem