Krem z dyni na słodko to nie moja bajka, ale pikantna i lekko kwaskowata, rozgrzewająca zupa jak najbardziej. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3-4 łyżki masła lub oleju 4-5 małych dyń, np. hokkaido 2 małe ziemniaki kurkuma, pieprz cayenne, papryka wędzona 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe biały ocet winny lub sok z cytryny sól
Qlinarnie i Qlinarnieamoniaczki, rogacze, chleb krzczonowski, kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej. kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej Jednak moim faworytem były dzisiaj: zupa sałacianka, pierogi z bobem, kotlet z łosia z kaszą gryczaną, ciasto cebulowe oraz nalewka krem cytrynowy. Oczywiście na koniec musiały być zakupy - do plastikowej siaty trafiły gęsie pipki (szyje) nadziewane wątróbką gęsią, wędzona pierś kacza oraz kiełbasa
Right Behind The Kitchenburaki obrac pokroić w kostke i dodac do zupy. Gotowac do miekkosci. Czosnek zetrzeć na tarce i również dodac do zupy. Zupe zdjąc z ognia i wystudzić a następnie dokładnie zmiksować ja blenderem na jednolity krem.(wyjmujac wcześniej mieso i uzyc do innych celów).Krem znów postawić na ogien i doprawić do smaku, jeśli dodamy za dużo ziemniaków
Radość kipiąca uśmiechem.Kiedy byłam mała stanowczo odmawiałam jedzenia zupy dyniowej. - Bo to nie jest pomidorowa - mówiłam. Po latach zdecydowałam się własnoręcznie ugotować dyniowy krem. Okazał się pyszny! Składniki 1 dynia hokkaido 1 marchewka 3 szklanki bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka szczypt chilli Dynię myjemy, usuwamy pestki i kroimy
My Chcemy JeśćTen prosty krem chce się zajadać łyżkami! Jego piękny i soczysty kolor to wynik mieszanki dwóch składników: selera i marchewki. Krem zrobiłam
Szybko SzybkowarMój mąż ,,przypomniał " sobie,że dawno nie było u Nas tej zupki i tak oto jest. Na specjalne życzenie, choć i ja też bardzo lubię Składniki
Z Majeczką w kuchniDzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na klasyczny krem z pomidorów, jednak podany już mniej klasycznie. Mianowicie, połączyłyśmy prażone migdały z serem camembert. Pierwszy raz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiangielskie, liście laurowe, bazylia) Przygotowanie? Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam na 2-2,5 litrach wody. Wszystkie składniki oprócz mięsa zmiksowałam na papkę- krem. Do smaku: natka pietruszki jogurt naturalny prażone pestki dyni styryjskiej (dostępne w lidlu
ClauditteMissCookingdusić w rondlu na oleju/maśle dodając przeciśnięty czosnek. Gdy warzywa zmiękną podlać bulionem, dodać topiony serek i chwilę pogotować. Zupę zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, całość zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub szybkim nachos z gotowych placków tortilli - przepis TUTAJ
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaW tym roku krem z kurek gości na naszym stole kolejny raz. Ale dopiero wczoraj udało mi się uchwycić go przed zjedzeniem :) Kto nigdy nie jadł
bistro mamaPyszna, kremowa zupa pomidorowa. Pieczenie wydobywa z pomidorów naturalną słodycz, i to nie jest już zwykła pomidorowa. Dodatkowy smaczek to sos cydro-bazyliowy, udane połączenie. Oczywiście
SzczyptaSmaQJesienna zupa z białych warzyw z kremowym serkiem o smaku rukoli i pesto. Doprawiona gałką muszkatołową i białym pieprzem. Świetnie smakuje na ciepło z paluchem grissini
SzczyptaSmaQPrzepis mozolnie wyprodukowany przeze mnie;) Pierwszy raz w ogóle robiłam zupę z dyni, jak również cokolwiek z dyni, ponieważ do tej pory dynia istniała dla mnie
Zdrowa Kuchnia Sowypuszki są zbyt kwaśne. Dosyp ugotowanej kaszy jaglanej i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Odstaw i zblenduj na gładki krem. Orzechy nerkowca posiekaj i upraż na suchej patelni do chwili, aż zaczną się smakowicie rumienić. Zupę podawaj z kukurydzą i nerkowcami i ciesz się zdrowiem
Z Kuchni Do Kuchnijuż pewne zamysły, ale nie byłam pewna, co pójdzie na pierwszy ogień. W końcu jednak zdecydowałam się na krem - po pierwsze dlatego, że go uwielbiam, po drugie potrzebowałam czegoś na obiad, a możliwości były dość ograniczone. Absolutnie nie żałuję - zupa wyszła boska! Gęsta, rozgrzewająca, a przy tym zaskakująco delikatna. Leciutko tylko pikantna, z wyraźnym akcentem pomarańczy i imbiru. Wszystko(...)słońce, lekki przymrozek sprawia, że chowam ręce głęboko w kieszeniach i zastanawiam się, gdzie podziałam rękawiczki. Z uśmiechem piję gorącą herbatę z cytryną. Dziś już nie potrzeba mi pocieszaczy. Krem z pieczonej dyni z pomarańczą i imbirem Składniki: (na 4 porcje) 900 g dyni (waga ze skórą, bez pestek) 1 łyżka oliwy aromatyzowanej chilli 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu
Pożeraczka, czyli raz adobrze