zupa krem - 8065 przepisów (strona:385/538)

Ciasto cappucino + filmik 64

Proponuję dziś przepis na pyszne i proste ciasto cappucin o. Jest to ciasto na biszkopcie kakaowo-kawowym z lekkim kremem śmietankowym o smaku cappucino . Biszkoptu nie

Kawa z mlekiem
Ptysie z kremem budyniowym 173

Dziś przedstawiam przepis na przepyszny deser - ptysie z kremem budyniowym . Jest to dość czasochłonna operacja, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie słodkościowe

Kawa z mlekiem
Tajska zupa krewetkowa 148

Ostro- cytrusowo- słodie smaki :) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Błyskawiczna zupa pomidorowa 187

Dla każdego zapracowanego Gotowa w 15 minut Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Zupa fasolowa 190

Idealna na zimowy obiadek, gorąca i sycąca :) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Słodko-kwaśny krem dyniowy 124

  Jest wiele wersji tej kultowej, jesiennej zupy. Najczęstsza na słodko, na ostro... ja proponuje wariant słodko-kwaśny z pikantną nutą, który wymyślił mój mąż, który

Pyry na Gaz
Krem ze szparagów 146

Sezon na szparagi jeszcze trwa. Kolejną moją propozycją na danie ze szparagów jest kremowa zupa. Prosta i szybka w przygotowaniu. Gorąco polecam! Składniki: pęczek szparagów

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa pomidorowa bezglutenowa 55

Zupa pomidorowa bezglutenowa to przepis na pyszne danie obiadowe dla osób będących na diecie bezglutenowej. Domowa zupa pomidorowa to prosty, ale smaczny posiłek. Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych zup na całym świecie. W Polsce podawana jest z makaronem, albo ryżem. Ale robione są też jej różne odmiany, jak na przykład krem z pomidorów. Osoby cierpiące na celiakię nie muszą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z dyni z parmezanem 211

Jesień bez kremowej zupy dyniowej to wcale nie jesień! Zupa rozgrzewa kolorem, smakiem i aromatem. Z dodatkiem parmezanu zyskuje ciekawą nutę, a chrupiące ziarenka pysznie dopełniają całość.  Składniki: 1 dynia hokkaido (ok 1kg)* 1 marchew 1 korzeń pietruszki ok 700ml bulionu warzywnego  1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem szczypta mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki  sól(...)małym ogniu, aż się lekko zeszklą. Wlać gorący bulion i gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać suszone pomidory i zmiksować blenderem na krem. Jeśli będzie za gęsta, można dolać gorącej wody i całość doprowadzić do wrzenia. Zupę doprawić do smaku. Przed podaniem polać jogurtem, odrobiną oleju dyniowego, posypać pestkami i startym parmezanem. * dynię hokkaido można nie obierać ze skórki

Obiad gotowy
Krem z zielonego groszku wg Ewy Wachowicz 168

miękka zalać ją bulionem i zagotować. Na końcu dodać groszek. Całość doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. Gdy wystygnie zmiksować blenderem na krem. Do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną pietruszkę. Przed podaniem podgrzać zupę, później przelać na talerz i zrobić kleksy z jogurtu z czosnkiem i natką pietruszki. Źródło: ewawachowicz.pl

Pychotkaaa
Krem z kalafiora z popcornem z kaszy gryczanej 111

Przepyszny Krem z kalafiora z chrupiącym popcornem z kaszy gryczanej to świetny pomysł na obiad lub kolację, a dla niektórych nawet na śniadanie. Tak, tak! Zupy na śniadanie, szczególnie jesienią i zimą z dodatkiem zbóż (jak w tym przypadku – kaszy gryczanej) z powodzeniem zastąpić mogą wszelkie owsianki, jaglanki czy kanapki. Rozgrzeją nas, pobudzą do działania i zaopatrzą w porcję

Moja Delicja
Krem kalafior z kalarepą 110

Zupa w 30 minut czemu nie, do tego wegańska. Za sprawą bulionu warzywnego który wykorzystałam do zupy. Zupa w dwóch kolorach. Biała to kalafiorowa, zielona to z kalarepy. Z reguły większość wyrzuca liście kalarepy a są one tak samo dobre i zdrowe jak sama kalarepa. Dzięki temu nie marnujemy jedzenia. Składniki: 1 kalarepa 1/2 kalafiora 1 por biała część(...)minut. Potem dodaję liście i gotuję jeszcze pięć minut. Całość miksuję blenderem z koperkiem, doprawiam według uznania. Na talerz wylewam nabierkę kremu z kalarepy, potem kalafiorowy, i znowu kalarepa, i kalafiorowa i tak kilka razy. Zupę podaję z pestkami dyni

wesoła kuchnia
ZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM 172

Aksamitny, delikatny o kremowej konsystencji  krem z kalafiora. Mleczko kokosowe, świeży imbir i ostra pasta curry  dodają mu charakteru i pysznego smaku. Idealnie rozgrzewający w jesienne dni. Ze zwykłego kalafiora powstała naprawdę wykwintna i pełna smaku zupka.   Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 marchewka 1 mały seler kawałek pora 1 duża lub dwie małe cebule(...)warzywa zmiękły. Wlałam mleczko kokosowe.    Wymieszałam i gotowałam jeszcze przez około 5 minut.      Następnie wszystko zmiksowałam na gładką masę.  Powstała aksamitna i gładka zupa o kremowej konsystencji.  Ja osobiście lubię ją z grzankami. Można polać na wierzch odrobinę dobrej oliwy i posypać ziołami. Pozostało mi życzyć Wam smacznego

potrawyregionalne
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 180

sosie i coś w rodzaju rolady, ale farsz był z wołowego mięsa, zawinięty w cienki plaster wołowiny, wspaniały smak. Na moim stole była także miseczka kremu z cykorii, delikatny krem z białej cykorii oraz tarta z brokułami, serem i rybą, zmieloną jak na kotleciki rybne. Po obiedzie pojechaliśmy do hotelu Agenda Loiuse, po krótkim odpoczynku nadeszła pora na spacer(...)oliwa z oliwek z uroczych malutkich buteleczkach. Przyznam się, zę w ciągu 30 minut byłam w tym sklepie dwa razy! Są i zupy... przy kasie możemy skusić się na czekolady np. toffi, limonkowe, migdałowe czy kremy do deserów, szybka obsługa, świetny klimat, dania możecie wziąć na wynos, zjeść w lokalu lub na zewnątrz. Ceny, bagietki około 3,5 euro, piwo

Moja smaczna kuchnia
Krem z zielonych szparagów 132

Zupa szparagowa to stały punkt w menu o tej porze roku. Wersji jest wiele. Bardzo lubię zieloną zupę, taką jarzynową, z tym, co teraz świeże i pyszne, oczywiści także ze szparagami. Jednak najlepszy według mnie jest krem z tych warzyw. Zmiksowane oddają mnóstwo smaku i aromatu. Powstaje swego rodzaju esencja, można by rzec, że to 200% szparagów w szparagach. Proponuję

Pichceniomania
Żurek z Skorzonery - bezglutenowy 161

dodałam i wyszedł warzywny żurek. Jako, że Szkrabina uwielbia wszystko co kwaśne i kiszone zjadła całą porcję. Podałam z makaronem razowym, jednak spokojnie można go pominąć i zjeść jako krem z dodatkiem dobrego pieczywa. Gdy gotujesz z dzieckiem  zaangażuj je do: - przygotowania garnka -obrania cebuli -wspólnego blendowania - dodania mąki - dodania żółtek, masła, soku z cytryny Składniki: - 1/2 kg skorzonery(...)wody. Udało się tym sposobem spowodować by nie ściemniała.  Gotowałam do miękkości. Po zdjęciu z gazu zblendowałam. Odlałam pół szklanki, dodałam mąkę z tapioki, dobrze rozmieszałam. Dodałam do zupy razem z masłem i żółtkami. Chwilę bledowałam. Ponownie postanowiłam na gaz i doprowadziłam do wrzenia. Doprawiłam solą i czarnym pieprzem. Gdy przestygła dodałam sok z cytryny. Podawałam z makaronem razowym

Szkrab Je Sam