Zupa,bądź krem pomidorowy gości zapewne na Waszych stołach bardzo często. Zazwyczaj korzystam z pomidorów świeżych lub "zamkniętych w słoikach"(zaprawiam na zimę). Uwydatnimy ich smak korzystając z pieczonych pomidorów i papryki. SKŁADNIKI: 1kg pomidorów paprykowych 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku sól,pieprz,oregano lub bazylia (można użyć ulubionych ziół) łyżka oliwy z oliwek WYKONANIE: pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki
Kuchnia Beatymątewką. Dolej chochlę płynu z zupy i po wymieszaniu wlej do reszty barszczu. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Doprowadź do zagotowania i zdejmij z ognia. Zmiksuj zupę na krem. Barszcz podawaj z jajkiem na twardo, posypany natką pietruszki
Delicious Placepodawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków dobrze wyszorowanych lub dowolna ilość
Zasmakuj Kuchnipodawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków dobrze wyszorowanych lub dowolna ilość
Zasmakuj KuchniBiałe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka lub parmeńska pokrojona w cienkie plasterki – olej do posmarowania patelni – Sól i pieprz do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSKŁADNIKI: 500g białych szparagów 1-2 łyżki śmietany 18% sól pieprz groszek ptysiowy Firmy Brześć cukier około pół łyżeczki oliwa z oliwek WYKONANIE: 1. Szparagi obrać
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: około 1l bulionu 100g pora 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 szt brokuł 4 łyżki śmietany bazylia sól pieprz słonecznik szczypior WYKONANIE: 1. Cebulę
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 duża cebula 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 15 małych pomidorków średnica około 4-5cm 1l. bulionu
Dziś Ja gotujeKochani jak u Was wygląda śniadanie wielkanocne? Gotujecie coś specjalnego, przyrządzacie, a może po prostu wyjadacie wszystko ze święconego koszyczka? W domu rodzinnym, tradycją było śniadanie
Kuchnia w czekoladzieSKŁADNIKI : 1 duży por 1 mała cebula 180g ziemniaków 600ml bulionu (ewentualnie wody) 2 łyżki masła 1 łyżka pietruszki natki WYKONANIE: 1. Pory oczyścić, zostawić biała
Dziś Ja gotujeoczach, bo żrą wypieki, które nie wyszły – to czas na dzisiejszą propozycję. Drożdżowe ślimaczki z boczkiem, cheddarem i żurawiną. Genialne na ciepło z barszczykiem, jako dodatek do zup typu krem, na zimno, posmarowane masłem, popijane herbatą i nawet profanowane „keczukiem”. No cholera, dobre są. Zróbcie i jedzcie 🙂 Potrzebujemy: 400 g mąki pszennej typ 550 1 płaska łyżeczka soli
ladykitchenpiekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 325 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko
Ostra na SłodkoPrzyznawać się bez bicia, kto lubi zabielany barszcz czerwony? Obowiązkowo z jajkiem oczywiście! Ja rzadko kiedy robię, ale jakiś czas temu Olek mnie poprosił o czerwoną
Kuchnia w czekoladzieZupka o konsystencji kremowej o delikatnym smaku kalafiora w takie mrozy to jest strzał w 10 :) Kto za kalafiorem nie przepada, to spróbowaniu tej zupki, kalafior
Różne smaki w kuchniZupka o konsystencji kremowej o delikatnym smaku kalafiora w takie mrozy to jest strzał w 10 :) Kto za kalafiorem nie przepada, to spróbowaniu tej zupki, kalafior
Różne smaki w kuchni