Krem z cukinii i zielonego groszku Krem z cukinii i zielonego groszku Składniki: ¾ szklanki mrożonego groszku mała cukinia ½ szklanki wywaru warzywnego ½ łyżeczki oliwy z oliwek kawałeczek
Pomysłowa kuchniaJak wiosna to i zieleń! Nie tylko za oknem, ale przede wszystkim na talerzu ;) Lubię wszelkie nowalijki, ale z dostępem do nich to u mnie marnie
Kuchnia w czekoladziePuszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry, czy jest suchy chleb dla konia? Nie wiem, czy dla konia, ale u mnie i taki się znajdzie. Zawsze zostanie jakaś samotna kromka
KucharzycaTarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa na bazie włoszczyzny, ziemniaków i …pieczonych obierków z ziemniaka – smak powalający! Jako dodatek proponuję pieczone kawałki ziemniaka z rozmarynem i boczek. P.S. Chrupiące
Mój pomysł naKiedy przychodzą święta czy też inne domowe uroczystości i chcę zrobić jakieś dodatkowe danie na ciepło, to zazwyczaj pada właśnie na strogonowa. Nie wiem czy u
Kuchnia w czekoladziechwilę mieszając przez około 2 minut. 2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir. 3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łyżką śmietany. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUchwilę mieszając przez około 2 minut. 2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir. 3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łyżką śmietany. Mmm Pycha
Na moim talerzuTrochę mniej dietetyczna propozycja dla smakoszy serów pleśniowych. Wytrawne babeczki stanowią idealną przekąskę. Są tez ciekawym pomysłem na pieczywo do zupy, np. kremu z cukinii lub białych warzyw. 12 porcji: 300 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 250 g kefiru lub maślanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 średniej cukinii
Kucharzycagotuj 15 minut. Wlej 1/2 szkl. wody z moczenia grzybów i wrzuć posiekaną natkę. Gotuj jeszcze 5 minut. Zestaw garnek z ognia, wlej śmietankę i dokładnie zmiksuj zupę na krem. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli krem jest dla Ciebie zbyt gęsty dolej więcej wody z moczenia grzybów i ponownie zagotuj. Składniki na kluski połącz na stolnicy i wyrabiaj rękami
Delicious PlaceCzłowiek żyje już dobrych kilkadziesiąt lat na tym świecie, a tyle potraw i smaków jeszcze przed nim nieodkrytych... Też tak macie? Mnie tak właśnie ostatnio wzięło
Kuchnia w czekoladzieSezon na dynię rozpoczęty. Dynię uwielbiam, jej cudowny smak i kolor, wszystkie potrawy z dynią są świetne, warto po nią sięgać, kiedy jest na nią sezon
Smaki Przyprawy i KoloryKoniec października i kolejny wpis z dobrą dawką inspiracji dla Was. Od początku tego miesiąca wpadłam po uszy w jesienną aurę. Teraz nadchodzą długie wieczory (nie
Pink EnvelopeFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!