koncentrat bulionu warzywnego i ziemniaka, rozdrabniamy 5 s/obr. 6 , następnie gotujemy 8 min/100°C/obr. 2. 2. Dodajemy wędzonego łososia i koperek, gotujemy 2 min/100°C/obr. 4 . Smacznego! Artykuł Błyskawiczna zupa krem z ziemniaka z wędzonym łososiem i koperkiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongPaździernik jest tym czasem, w którym wielu z nas zadaje sobie pytanie- co można zrobić z dyni? Ogrody, bazarki i sklepowe półki wręcz opływają pomarańczowym blaskiem
PysiaGotuje.plutratę wzroku u osób starszych. Ponadto jest to warzywo uniwersalne, można je spożywać na słodko, np. w ciastach, deserach, naleśnikach i dżemach bądź na wytrawnie, np. w gulaszach, zupach krem, daniach jednogarnkowych, sałatkach czy jako placki. Oprócz poniższego przepisu polecam także następujące pyszności: sernik dyniowy z owsianą kruszonką leniwe z sosem dyniowe z szałwią pierogi z dynią kopytka dyniowe
W kuchni Karmel-itkiDziś na obiad miała być królowa jesieni – dynia – w postaci zupy-kremu. Podczas poszukiwania idealnego warzywa do mojego dania natknąłem się na dynię makaronową
Vegan TasteZupy-kremy uwielbiam z wielu powodów: nie trzeba brudzić wielu naczyń, ich przygotowanie jest łatwe i szybkie, a jeśli zdarzy mi się o nich „na chwilę
Vegan Tastedalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma jednak też swoje zalety. Kasztany, piękne złoto w koronach drzew oraz smakowite plony, w tym właśnie buraki. Zupy krem mają to do siebie, że są bardzo łatwe w przygotowaniu, sycą i wystarczy naprawdę niewiele składników, by wydobyć cały smak. Poniższy przepis to zdecydowanie mój ulubiony sposób
W kuchni Karmel-itkiNasza ziemia obdarowała nas ogromnymi ilościami dyni. Chyba możemy się uznawać za plantatorów tego warzywa, heh. Codziennie ją przygotowujemy na różne sposoby. Pieczemy z ziołami, gotujemy na zupę - krem, dodajemy do świeżo wyciskanego soku... Postanowiłam wypróbować też dynię do słodkiego wypieku. Trafiło na chlebek DYNIOWY. Jest doskonały w smaku. Uwielbiam takie ciasta! Można przełożyć masą, dodać polewę lub smarować kawałki
Jeść, by żyć w zdrowiuwzdłuż na pół. Co jednak, gdy marzy nam się taka nadziewana cukinia, a ta nasza na grządce rośnie jak oszalała i dawno już przekroczyła dopuszczalne normy wielkości?;) Zapomnijcie o zupie krem (choć jest pyszna, nie ukrywam), takiego giganta można przygotować inaczej, krojąc go na krążki. Przepis na takie właśnie cukinie wypatrzyłam na blogu Poezja Smaku i z przyjemnością wypróbowałam. Wyszły
Smaki Na Talerzujedna z moich ulubionych wariacji na temat salsy pomidorowej. Sos ten można śmiało stosować nie tylko do makaronu, ale również do duszenia ryb, mięs czy jako zupa krem z groszkiem ptysiowym czy grzankami. Sos jest lekki, aromatyczny z nutą słodyczy. Imbir i mięta znakomicie odświeżają danie. Idealne danie dla dzieci. sporo w nim ukryjesz ;-) A samo danie? Pyszne, lekkie
Z Kuchni Do KuchniZupy krem zawsze i wszędzie się sprawdzają. Są doskonałe zarówno dla maluchów, jak i bardziej wymagających klientów, no bo przecież taki krem można ślicznie podać i wtedy nabiera zupełnie innego, bardziej wykwintnego charakteru. Cukinia z pomidorami to doskonałe połączenie, więc i wiele napracować się nie trzeba. SKŁADNIKI: (ok. 4-5 porcji) · 1 butelka
Calzonella.com1 brokuł 1 zielony ogórek Bulion warzywny Jogurt naturalny lub śmietana Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w
Gotujemy i jemycukinii, dżem z cukinii. Przepisów też nie mam i nigdy nie robiłam. Ale bardzo lubię i polecam: zapiekankę z ryżu i cukinii ciasto czekoladowe z cukinią zupę krem z cukinii nieśmiertelne leczo z cukinią To było na tyle. W kolejce czeka fasolka szparagowa. Składniki: 1 średnia cukinia 1 mała cebula 2 jajka
bistro mamabrokuła, bo to naprawdę świetny sposób przygotowania tego pysznego warzywa. W tym daniu pieczony brokuł występuje w towarzystwie makaronu, ale równie dobrze można go zmiksować i zrobić z niego zupę krem. W oryginale to danie jest wegańskie. Nasze spaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy
Niedzielny kucharzilością soli i pieprzu. Wsyp posiekaną zielenię. Nalewaj zupę do talerzy. Kładź na wierzchu każdej porcji wysmażony boczek. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! Artykuł Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzOstatni przepis na zupę-krem z kukurydzy podawałam na blogu trzy lata temu. Mamo, jak ten czas leci… Od tamtego czasu powstało już kilka różnych wersji kukurydzianki. Z chorizo zrobiłam pierwszy raz. 2 porcje: 1 pętko kiełbasy chorizo, ok. 120 g 2 średniej wielkości ziemniaki 2 mniejsze marchewki 2 kolby kukurydzy 2-3 gałązki naci pietruszki lub kolendry
Kucharzyca