zupa krem - 8065 przepisów (strona:202/538)

Mielone pieczone z boczkiem 125

sałatek. Można owinąć boczkiem lub szynką też szparagi , schab, dzięki temu unikniemy przesuszenia i jednocześnie boczek stanie się przyjemnie chrupiący. Boczek sprawdza się także jako chrupiący dodatek do różnych zup kremów. Zapraszam na kotlety mielone z piekarnika. Składniki na 8 dużych lub 12 mniejszych kotletów: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko ½ szklanki bułki tartej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Farfalle z warzywnym sosem na bazie z botwiny i sezonowych warzyw 91

Kochani, w mojej kuchni nie zmarnuje się nawet jedna mała smętna łodyga czegokolwiek. Dostaje swoją szansę i bardzo często kończy w sosach do makaronu lub w kremowych zupach. Wszyscy zadowoleni! Ja najbardziej. Dziś poczyniłam sos mocno warzywny i gęsty. Sos do makaronu. Nie cierpię marnować. Jestem chora jak mam coś w kuchni zmarnować, nie ma opcji żeby wyrzucić. Składniki - kilka(...)zieleniny rozdrobnij, włóż do garnka, posól , dosmacz przyprawami, zalej pomidorami. Zamknij pokrywkę i duś do miękkości. Całość zblenduj na gładki sos. Podawaj z makaronem posypanym parmezanem lub jako gęstą zupę- krem

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z warzyw pieczonych i świeżych z halloumi 124

wśród składników ser halloumi, ale możesz go zastąpić fetą, albo oscypkiem. Na naszym blogu znajdziesz mnóstwo przepisów z pieczonych warzyw, np. pomidorową z pieczonych warzyw , kapuśniak z pieczonej kapusty, zupa krem z pieczonej papryki, filet z czipsami z jarmużu i pieczonymi warzywami Składniki: 6 średnich ziemniaków 4 buraczki razem z liśćmi 2 marchewki ½ główki brokuła 1 mała główka sałaty

Niedzielny kucharz
Jak ugotować szparagi 93

przed przyrządzaniem. Białe szparagi są za grube i mięsiste, choć bywają łykowate. Jedni bardzo je lubią, ze względu na delikatny smak. Innym z kolei przeszkadza nuta goryczy. Jeśli gotujesz zupę-krem z białych szparagów, przed podaniem przetrzyj ją przez gęste sito, żeby pozbyć się łykowatych fragmentów. Jak gotować szparagi zielone Zielone szparagi występują w trzech postaciach: ołówkowe-cienkie, średniej grubości

Niedzielny kucharz
Pietruszkowe kluski z kaszy jaglanej 99

miękka). Powtarzamy czynność z resztą klusek. Sprawdź również te przepisy: Kopytka ze szpinakiem Lekki pulpety drobiowe z brokułem Lekki gulasz z mięsem i pieczarkami Idealnie kremowe risotto z pieczarkami Zupa krem z białych warzyw Tarta cebulowa

Czarnawisienka
Pieczona czerwona kapusta 114

częściej . Mnóstwo przepisów na dania z czerwoną kapustą znajdziecie na Pintereście (jak to koszmarnie się odmienia!). Takiej pieczonej kapusty jest tam sporo, co jedno zdjęcie to piękniejsze! Jest też zupa krem, którą niedawno robiłam i wkrótce zagości na blogu.  Składniki:  1 główka małej lub średniej (ew. 1/2 dużej) czerwonej kapusty  2 czerwone cebule 2-3 łyżki oliwy

bistro mama
Zupa ze szparagami 106

Dzisiaj polecam zupę ze szparagami Zupa ze szparagami Składniki na dwie porcje jako ¼ łodygi selera naciowego 250 g szparagów łyża oliwy 500ml gorącego bulionu sól Wykonanie

Pomysłowa kuchnia
Zdrowa wątroba? To proste z ProstePesto! 99

tylko wyprawne dodatki do potraw, dzięki którym można szybciej usuwać z organizmu ogromną ilość szkodliwych toksyn, a tym samym – odciążać wątrobę. Cynamon z miodem. Duet w walce o zdrowie Zupa krem z zielonego groszku z fetą i pietruszką Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem Pesto pietruszkowe sos z natki pietruszki i nerkowców Artykuł Zdrowa wątroba? To proste z ProstePesto

ProstePesto.pl
Szparagi pieczone z cytryną, czosnkiem i tymiankiem 113

Lubicie szparagi? Ja bardzo, ale jędrne i chrupiące, a nie szparagową papkę (no chyba, że mówimy o zupie krem ;) ). Dlatego bardzo często wybieram pieczenie zamiast gotowania. Dzięki temu szparagi pozostają pięknie zielone, kruche i delikatne. Dodatkową zaletą pieczenia jest to, że nie trzeba stać przy kuchence. Po prostu szparagi rozkładamy w jednej warstwie na blaszce, doprawiamy oliwą i tak trafiają

Pełny talerz
Chałka z pesto szpinakowo-czosnkowym 124

smarujemy ubitym białkiem i posypujemy parmezanem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok 25 minut (do zrumienienia). Upieczone studzimy na kratce. Podajemy z masłem lub jako dodatek do zup- kremów

Kuchnia w czekoladzie
Zasmażana młoda kapusta 92

również inne przepisy na dania z młodej kapusty kapusty: Bigos z młodej kapusty z kiełbasą   Bigos z młodej kapusty   Smażona młoda kapusta Młoda kapusta z chorizo  Zupa krem z kapusty  Gołąbki z młodej kapusty   Zasmażana młoda kapusta Składniki (na 4 porcje): 1 główka młodej kapusty (ok 1 kg) 1 cebula 1 marchew 150g śląskiej kiełbasy

Obiad gotowy
Dyniowe risotto / Pumpkin risotto 81

trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie

Martyna Cooks
Bigos z młodej kapusty z kiełbasą 87

kiełbasa sprawiają, że danie jest bardziej treściwe i syte. Polecam również inne przepisy na dania z kapusty: Bigos z młodej kapusty Młoda kapusta z chorizo  Modra kapusta  Zupa krem z kapusty  Leniwe gołąbki (bez zawijania)     Bigos z młodej kapusty z kiełbasą  Składniki (na 4 porcje): 1 główka młodej kapusty

Obiad gotowy
Pieczarki faszerowane z orzechami włoskimi 130

Zwyczajne pieczarki też można faszerować, ale będzie z nimi o wiele więcej roboty. Jeśli chodzi o dania z pieczarkami, to poza dzisiejszym przepisem, polecam Ci również naleśniki z pieczarkami , zupę krem z pieczarek oraz sałatkę z pieczarkami 😋 Artykuł Pieczarki faszerowane z orzechami włoskimi pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym – błyskawiczny obiad 100

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Szparagi myjemy i odrywamy im twarde końcówki (można z nich zrobić zupę krem). Pozostałe części szparagów kroimy na kawałki długości 4-5 cm. Wrzucamy je na patelnię z piersią kurczaka i smażymy. Dodajemy również czosnek przeciśnięty przez praskę. Po jakiś 5 minutach

e-PrzepisyKulinarne