zupa krem - 8065 przepisów (strona:141/538)

Zupa krem marchewkowa-lova 208

zaczerpnięciu pierwszej łyżki- kompletnie o wszystkim zapomnisz. Zawsze gotuję ją, kiedy mam ochotę kogoś zaskoczyć lub po prostu sprawić przyjemność. Moja mądra mama mówi, że zupa ta uzupełnia kolagen jak żaden krem nie potrafi. A że marchewek teraz mamy pod dostatkiem(...)grzech tego nie wykorzystać. Posłuchaj The Brand Perry- All your life podczas przygotowywania. Wprawia w nastrój. Niedługo też podzielę się z Wami przepisem na pyszne ciasto marchewkowe. Do dzieła! ZUPA KREM  MARCHEWKOWA-LOVA Składniki: Ok.1 kg marchewek ( ja tak naprawdę nigdy ich nie ważę, mam takie prosto z ogródka, dość małe, więc używam kilkunastu. Po posiekaniu ich na talarki

Gotowanie to kochanie
Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą 209

Jesienią i zimą bardzo lubię przygotowywać zupy-kremy. Są pożywne, potrafią nasycić i porządnie rozgrzać w zimne wieczory. A najlepsze jest to, że można je zrobić prawie ze wszystkiego :) Dziś chcę pokazać Wam przepis na krem z brokułowy. A nie jest to byle jaka zupa z brokuła, bo brokułom towarzyszą jarmuż, szpinak oraz gorgonzola. Dodatek tej ostatniej nadaje zupie niesamowitego(...)kremowej konsystencji i sprawia, że jest jeszcze bardziej pożywna. Jako podstawę kremu polecam bulion warzywny , koniecznie mało słony i lekko pikantny. Jeśli nie macie akurat pikantnego bulionu, dorzućcie do kremu kawałek pikantnej papryczki i nie żałujcie pieprzu :) Składniki na 6-8 pocji: 400 g różyczek brokuła (mogą być mrożone) 60  jarmużu 40 g szpinaku 70 g gorgonzoli 2 małe

Zawsze głodna!
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 107

Chiński smażony makaron z chrupiącą kaczką Wtorek – Kuskus z pieczonymi warzywami Środa – Gulasz warzywny w stylu marokańskim Czwartek – Bulion z kaczki z pierożkami Piątek – Zupa krem z grzanką x 3. Staramy się robić wszystko razem . Piekąc kaczkę upiekliśmy równocześnie warzywa, które jako frytki podaliśmy do niedzielnego obiadu, a także wykorzystaliśmy do sałatki z kuskusem(...)gulaszu marokańskiego. Za jednym zamachem upiekliśmy też składniki do piątkowej zupy, które po zmiksowaniu na gładki krem trafiły do zamrażalnika. Czyli całe menu zaplanowaliśmy tak, żeby maksymalnie wykorzystać piekarnik i żeby te same składniki przewijały się w różnych potrawach. Dzięki temu łatwiej nam planować jadłospis, a także ograniczamy listę zakupów i oszczędzamy jedzenie, bo zjadamy wszystkie kupione składniki. Planowanie posiłków

Niedzielny kucharz
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 187

Chiński smażony makaron z chrupiącą kaczką Wtorek – Kuskus z pieczonymi warzywami Środa – Gulasz warzywny w stylu marokańskim Czwartek – Bulion z kaczki z pierożkami Piątek – Zupa krem z grzanką x 3. Staramy się robić wszystko razem . Piekąc kaczkę upiekliśmy równocześnie warzywa, które jako frytki podaliśmy do niedzielnego obiadu, a także wykorzystaliśmy do sałatki z kuskusem(...)gulaszu marokańskiego. Za jednym zamachem upiekliśmy też składniki do piątkowej zupy, które po zmiksowaniu na gładki krem trafiły do zamrażalnika. Czyli całe menu zaplanowaliśmy tak, żeby maksymalnie wykorzystać piekarnik i żeby te same składniki przewijały się w różnych potrawach. Dzięki temu łatwiej nam planować jadłospis, a także ograniczamy listę zakupów i oszczędzamy jedzenie, bo zjadamy wszystkie kupione składniki. Planowanie posiłków

Niedzielny kucharz
ZUPA BROKUŁOWA 145

Szybka w przygotowaniu zupa krem brokułowa z prażoną cebulką i pestkami lub z ulubionymi dodatkami. Nie trzeba dokładnie siekać warzyw do zupy, bo i tak zupa zostanie zblendowana więc trafi do niej całe dobro z warzyw. Syci i smakuje wybornie! Na szybko też może być smacznie! Składniki: 2 brokuły 1 marchewka 1 łyżka masła 1 cebula 1 pietruszka 2 liście(...)kostkę, brokuły oraz podsmażoną cebulkę. Gotować 15-20 minut, aż do momentu aż brokuły i ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i pieprze. Całość zblendować na gładki krem.  Śmietankę połączyć z mąką, dodać jeszcze gorącą zupę, wymieszać. Całość przelać do garnka z zupą, doprowadzić do wrzenia, aby zagęścić zupę. Cebulę kroimy w grubą kostkę, posypujemy solą, odstawiamy na ok. godzinę. Posypujemy

Słodki Zakątek
Zupa z czerwonej soczewicy z bulgurem 87

Zima to idealny czas na gęste, rozgrzewające zupy, a w ostatnim czasie przygotowywałam ich zdecydowanie za mało. Dlatego też dziś przygotowałam pyszną, turecką zupę z czerwonej soczewicy z bulgurem . Taka zupa krem jest niezwykle sycąca dzięki dodatkowi bulguru, który jest niezwykle popularny w tej części świata. Zupa jest także bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi suszonej mięty, którą tutaj dodaje się

Codzienne Gotowanie
Zupa krem z brokuła i kalafiora 140

Bardzo lubimy brokuła i kalafiora więc oba te warzywa wylądowały w garnku i powstała pyszna zupka krem. Do zupy podałam ulubione grzanki. składniki: 1 średni brokuł (ok 600 g) 1 mały kalafior (ok 600 g)  1, 5 l bulionu sól,pieprz 100 ml śmietanki 30 % 1 cebula 1 łyżeczka masła Brokuła podzielić na różyczki. Łodygę obrać i pokroić(...)zagotować. Gdy bulion się zagotuje wrzucić kalafiora i brokuła oraz zeszkloną cebulę. Gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie garnek zestawić z ognia. Całość zmiksować na krem. Gdyby zupa wyszła za gęsta dolać nieco bulionu. Krem doprawić do smaku solą i pieprzem oraz zabielić śmietanką. Podawać z grzankami lub innymi ulubionymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
Krem ze szparagów z jajkiem sadzonym 152

Niezwykle prosta, zmiksowana na gładki krem zupa ze szparagów sprawdza się w każdej sytuacji. Jest wyśmienita zarówno na zimno jak i na gorąco. Dodatek sadzonego jajka wspaniale dopełnia całość. I jeszcze to rozlane żółtko. Niebo w gębie. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 45-60 minut Składniki: szparagi – 400g cebula – 1 sztuka por – 1 sztuka bulion warzywny(...)sztuki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowania: Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki i zalej bulionem lub wodą. Gotuj do miękkości. Następnie zblenduj na gładki krem i dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem zupy na odrobinie oleju przygotuj jajka sadzone. S macznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro

wiecejwarzyw.pl
Lekko cytrynowa zupa krem na bazie kalafiora 122

Łatwa w przygotowaniu, orzeźwiająca nutą cytryny zupa krem na bazie kalafiora. Żeby przełamać tę lekkość dodałam aromatyczne, podsmażane z cebulą grzyby, które możecie zamienić na podprażane pestki dyni lub słonecznika. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Umyj kalafior a następnie podziel go na małe różyczki. Pokrój selera naciowego w plasterki, 1 cebulę(...)połówki cytryny. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj jeszcze bez przykrycia przez około 15-20 minut, aż do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę przy pomocy blendera na gładki krem. Gdyby wyszedł bardzo gęsty krem możesz dodać odrobinę wywaru lub mleka. Spróbuj i dopraw solą i odrobiną białego, mielonego pieprzu. Pieczarki oczyść i pokrój w półplasterki

Eat me! Fit me!
Warzywny krem koperkowy 169

Obiad w Błyskawiczny Piątek - szybko i na temat! :) Bez zbędnego gadania, zapraszam dziś na zupę-krem o przyjemnym, koperkowym smaku . Bogata i gęsta warzywami, aromatyczna dodatkiem czosnku i świeżego koperku, przybrana chrupiącym groszkiem ptysiowym od firmy BRZEŚĆ . Do ugotowania w 20-25 minut. Idealna na błyskawiczny i nieskomplikowany obiad, gdy akurat nie chce się zbyt długo "stać przy garach(...)Gotować ok 15 minut. Doprawić do smaku przyprawami i dorzucić mniejszą część koperku. Pogotować jeszcze z 5 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Gorącą zupę na moment zdjąć z gazu i zmiksować w garnku blenderem - krem wyjdzie mocno gęsty . Na koniec wrzucić resztę posiekanego koperku i chwilkę jeszcze pogotować. Zupę serwowałam posypaną groszkiem ptysiowym od firmy BRZEŚĆ . Rewelacja :) Aby podejrzeć

Grunt to przepis!
Krem szparagowy z klopsikami 108

miękkości. Zupę blendujemy, przecieramy przez sito, doprawiamy do smaku. Z surowych kiełbasek wyciskać małe porcję mięsa, mokrymi dłońmi formujemy kuleczki. Klopsiki smażymy na oliwie na złoty kolor. Zupękrem serwujemy z pulpecikami, kawałkami szparag i świeżym tymiankiem. Artykuł Krem szparagowy z klopsikami pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
,,ZUPA KREM Z CUKINII Z DODATKIEM SERKÓW TOPIONYCH ORAZ BIAŁEGO WINA” 87

przejedzeni po Sylwestrze ? Dziś bardzo lekka i smaczna zupa krem z cukinii która nie tylko Was rozgrzeje ale także urzeknie swym aromatem. W mojej kuchni przedsta wiam Wam przepis na delikatną i jakże niezwykle aksamitną zupę z dodatkiem serków topionych oraz białego wina no i oczywiście cukini. Warzywa w kolorze zielonym są naturalnie bogate w witaminę C i magnez(...)miękkości około 15 minut. Pod koniec dołożyć 3 serki topione oraz białe wino, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zdjąć z ognia garnek z zupą i zmiksować zawartość blenderem. Polecam podanie kremu z pieczywem czosnkowymi lub z grzankami

Podróż w kulinaria
Zupa z cebuli na cydrze z chipsami jarmużu i estragonem 178

swoje zdrowie i poszły w ruch naturalne antybiotyki jakimi są cebula i czosnek. Polecam tę zupę na okres przejściowy zimowo – wiosenny stawia na nogi, nawet umierających mężczyzn ;)  Zupa krem  cebuli Składniki: 5 dużych cebul ok. 1 l bulionu warzywnego 185 ml (3/4 szklanki) wytrawnego cydru 4 łyżki masła klarowanego 2 duże ziemniaki sól, pieprz suszony tymianek suszony estrogen(...)kostkę. Podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy w kostkę ziemniaki. Chwilkę całość podsmażamy. Następnie dodajemy bulion oraz cydr i gotujemy ok. pół godziny (aż ziemniaki będą miękkie). Zupę blendujemy, zostawiając odrobinę cebuli. Jeśli krem będzie zbyt rzadki, można dodać włoszczyznę z bulionu albo mleko kokosowe.  Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Podajemy z chipsami jarmużu. Chipsy z jarmużu Składniki: dowolna ilość

Bon Appetit Małgorzaty
Rozgrzewający krem ziemniaczano - czosnkowy 137

Rozgrzewający  krem ziemniaczano - czosnkowy W związku z ochłodzeniem klimatycznym w końcu kwietnia interwencja kulinarna - Zupa z ziemniaków, dużej ilości czosnku oraz przypraw podlana białym winem! Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 4 ziemniaki 1 cebula 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 100 ml białego wytrawnego wina 500 ml wywaru warzywnego  1 łyżka oliwy(...)przypraw. Całość smażyć do zrumienienia się. Podlać winem, odparować, dolać wywar z warzyw, tak aby przykrył warzywa. Pod przykryciem gotować około 30 minut. Na koniec całość zmiksować na aksamitny krem. Podawać z grzankami lub ulubionym pieczywem. Prosto i smacznie

Wino Francja Kuchnia
Rozgrzewający krem ziemniaczano - czosnkowy 151

Rozgrzewający  krem ziemniaczano - czosnkowy W związku z ochłodzeniem klimatycznym w końcu kwietnia interwencja kulinarna - Zupa z ziemniaków, dużej ilości czosnku oraz przypraw podlana białym winem! Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 4 ziemniaki 1 cebula 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 100 ml białego wytrawnego wina 500 ml wywaru warzywnego  1 łyżka oliwy(...)przypraw. Całość smażyć do zrumienienia się. Podlać winem, odparować, dolać wywar z warzyw, tak aby przykrył warzywa. Pod przykryciem gotować około 30 minut. Na koniec całość zmiksować na aksamitny krem. Podawać z grzankami lub ulubionym pieczywem. Prosto i smacznie

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania